Şcoala nr. 28 din Galaţi modernizată cu fonduri europene Recomandat

Vineri, 16 Aprilie 2021 13:25
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de finanţare europeană pentru modernizarea şi reabilitarea Şcolii nr. 28, construită în urmă cu aproape 60 de ani. De asemenea, a fost lansat în licitaţie contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 12,9 milioane de lei, din care 4,3 milioane de lei reprezintă contribuţia de la bugetul local. Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni.

Principalele categorii de lucrări de intervenţie sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă; reabilitarea instalaţiilor termice; reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat; instalarea unor surse regenerabile de energie; lucrări la instalaţiile sanitare şi refacerea finisajelor interioare; instalaţii pentru hidranţi interiori şi exteriori; construire rampe şi amenjare de grupri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi; refacere alei, trotuare şi porţi acces auto; reabilitare împrejmuire.

Proiectul prevede utilarea clădirii cu aparate de aer condiţionat; panouri fotovoltaice (kit complet); panouri solare (kit complet); puffer 300 l cu 2 serpentine; controller panouri solare; pompă presiune/recirculare panouri solare; pompă recirculare încălzire.

De asemenea, a fost lansat în licitaţie contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, cu o valoare estimată de 9.920.401,11 lei fara TVA, cu o durată de 24 luni (5 luni proiectare + 19 luni execuţie). Data limită pentru depunerea ofertelor este 10.05.2021, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu