Se caută sute de muncitori în agricultură, pentru Spania, Portugalia sau Marea Britanie Recomandat

Miercuri, 06 Februarie 2019 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi îi informează pe gălăţenii care sunt în căutarea unui loc de muncă că în evidenţa instituţiei, în această săptămână, se află 46 de posturi vacante. Cele mai multe posturi disponibile sunt pentru: operator suport tehnic pentru servicii de comunicaţii electronice (30 de posturi), vulcanizator piese din cauciuc la piese (3 posturi), spălător vehicule (3 posturi) sau manipulant mărfuri (3 posturi). Cei interesaţi se pot adresa la sediul AJOFM Galaţi.
De asemenea, prin reţeaua Eures, gălăţenii pot alege din sutele de posturi vacante din străinătate. Un exemplu este Portugalia, unde se caută 200 de culegători de zmeură. Un avantaj pentru cei interesaţi de acest post îl reprezintă cunoaşterea de limbi străine (engleza, portugheza sau spaniola). Salariul oferit este, fără ore suplimentare, de 650 de euro brut pe lună, iar cu ore suplimentare este de 1.100 de euro brut pe lună. Un alt exemplu este Danemarca, care caută 50 de culegători de mazăre pentru Portugalia. Pentru ocuparea acestui post nu se solicită cunoaşterea unei limbi străine, iar plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună, de persoană, pentru 173 de ore de lucru, este de 700 de euro brut. Dacă se culege mai mult de 1.950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg cules în plus, 0,35 euro pe kg, ca bonus. Se poate ajunge la un salariu de 1.200 euro brut pe lună, daca se culeg mai mult de 1.950 kg. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.
Lucrători în agricultură caută şi Marea Britanie, care pune la bătaie 100 de posturi vacante în acest domeniu. Salariul minim brut valabil în Marea Britanie la data angajării (din aprilie 2019) este de 6,15 lire brut pe oră pentru cei cu vârsta între 18-20 de ani, 7,70 lire brut pe oră pentru cei cu vârsta între 21-24 de ani şi 8,21 lire brut pe oră pentru cei peste 25 ani. Un ultim exemplu este Spania, unde se caută 150 de agricultori. Pentru acest post nu se solicită cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul oferit este 6,25 euro brut pe oră pentru lucrul în câmp şi 5,96 euro brut pe oră pentru lucrul în fabrică. Mai multe informaţii se pot obţine la sediul AJOFM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu