Se deschide punctul de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene de la Isaccea

 
Marți, 17 Aprilie 2018 16:10
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicaţie de pasageri şi marfă în regim de bac şi pietonal între localităţile Isaccea (România) şi Orlivka (Ucraina), precum şi a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea va deveni realitate în scurt timp deoarece în Monitorul Oficial al României nr. 320 din 11 aprilie 2018 a fost publicată Hotărârea nr. 184/2018 prin care se legiferează dechiderea acestui punct de frontieră.
Punctul de trecere a frontierei şi biroul vamal respective, care fac legătura dintre România şi Ucraina, prin Dobrogea, se vor da în folosinţă după realizarea infrastructurii şi asigurarea utilităţilor necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a traficului de frontieră. Cele două obiective vor avea regim de funcţionare permanent şi pentru aceasta ministerele şi alte autorităţi publice cu atribuţii la trecerea frontierei de stat asigură, cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat potrivit legii, posturile necesare pentru efectuarea controlului pentru trecerea frontierei de stat.
Totodată spaţiile, utilate corespunzător, pentru desfăşurarea activităţii de control la punctul de trecere a frontierei între localităţile Isaccea (România) şi Orlivka (Ucraina), se asigură cu titlu gratuit de către administratorul punctului de trecere a frontierei.
Trecerea frontierei se va face, peste Dunăre, cu bacul, şi va fi deschis şi traficului pietonal, cu autovehiculele şi tranzitului de mărfuri, iar activitatea se va realiza „în oglindă” de firme private din România şi Ucraina, pe malul românesc al Dunării operatorul economic desemnat prin licitaţie pentru a realiza această trecere cu bacul fiind Navrom Bac Galaţi, firma care se ocupă şi de trecerea cu bacul peste Dunăre de la Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu