Se lucrează de zor la noua clădire pentru Colegiul Al. I. Cuza Recomandat

Vineri, 27 Iulie 2018 13:27
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de joi, 26 iulie 2018, indicatorii tehnico-economici pentru asigurarea utilităţilor la noul corp de clădire care se construieşte în curtea Şcolii Gimnaziale nr. 7. Potrivit hotărârii privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, în vederea asigurării funcţionalităţii corpului B , în condiţii optime, sunt prevăzute următoarele utilităţi: apă rece, apă caldă, canalizare, gaze, telefonie, încălzire, energie electrică, curenţi slabi, climatizare la capacităţi şi debite corespunzătoare construcţiei. De asemenea, pentru asigurarea condiţiilor de microclimat sunt prevăzute instalaţii de aer condiţionat. Aşa cum se ştie, în acest nou corp de şcoală, îşi va desfăşura activitatea Colegiul Naţional Al.I.Cuza.
În plus, se vor amenaja trotuare pentru circulaţie pietonală, se vor reamenaja spaţiile verzi şi va fi amenajată o platformă pentru un punct gospodăresc. Valoarea totală a investiţiei pentru asigurarea utilităţilor este de 1.036.340,42 lei, iar durata de realizare a lucrărilor prevăzute în hotărârea Consiliului Local este de 4 luni. Municipalitatea precizează că în prezent lucrările la noul corp al şcolii sunt în desfăşurare. Proiectul este finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, suma atrasă de Primăria Galaţi pentru realizarea lucrărilor fiind de 5.635.664 de lei cu TVA. Firma care a câştigat licitaţia, în luna februarie, cu suma de 3.838.691.37 lei fără TVA, este Servland S.R.L. Constructorul a demarat lucrările în luna aprilie a acestui an şi are un termen de 18 luni pentru realizarea investiţiei, conform contractului. În acest corp de şcoală vor exista 9 săli de clasă, laboratoare de fizică, biologie, chimie, 3 clase de informatică, precum şi un adăpost de apărare civilă cu o capacitate de 250 de locuri.

Citeşte AICI şi "După 8 ani, Şcoala Gimnazială nr. 7 va avea un corp de şcoală nou" și AICI "Primăria va construi o sală de sport pentru Colegiul ”Cuza”" 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu