Se redeschid porţile Bibliotecii „V.A. Urechia” Galaţi Recomandat

 
Vineri, 22 Mai 2020 23:32
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi îşi va relua, gradual, activitatea cu publicul, ncepând de luni, 25 mai 2020, ora 9:00. Într-o primă etapă vor fi disponibile serviciile de restituire şi împrumut, atât la sediul central, cât şi la toate filialele bibliotecii. Serviciile la Sala de lectură, Compartimentul Colecţii speciale şi Compartimentul Referinţe electronice/Internet sunt deocamdată restricţionate, se anunţă prin intermediul unui comunicat de presă.

”Pentru protejarea sănătăţii cititorilor noştri dar şi a personalului bibliotecii, în această perioadă de pandemie, rugăm gălăţenii să respecte următoarele măsuri obligatorii:

- Intrarea în bibliotecă este condiţionată de purtarea măştii de protecţie care să acopere şi nasul şi gura. Masca se va purta pe toată perioada petrecută în instituţie. Biblioteca nu pune la dispoziţie asemenea materiale;

- La intrarea în bibliotecă se va efectua termometrizarea noncontact a persoanelor: Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau a căror temperatură depăşeşte 37,3 grade nu vor avea acces în bibliotecă;

- La intrarea în bibliotecă utilizatorii trebuie să-şi dezinfecteze mâinile (materialele necesare se vor regăsi la intrarea în instituţie).

Recomandăm ca toţi utilizatorii să păstreze distanţa minimă de 2 metri faţă de alte persoane şi să respecte marcajele şi indicatoarele existente.

Restituirea documentelor se va face la punctele special amenajate, la sediul central fiind instalată o căsuţă în curte unde se vor primi cărţile. Publicaţiile restituite se vor decontamina prin carantinare, termenul de carantină fiind: pentru cele pe suport hârtie – 5 zile calendaristice; pentru cele pe suport electronic – 10 zile calendaristice. În acest interval de timp publicaţiile nu vor fi disponibile pentru public, ele fiind depozitate într-un spaţiu separat, dar pot fi rezervate şi împrumutate după ce le expiră perioada de carantină”, informează conducerea Bibliotecii V.A. Urechia Galaţi.

 

Pentru împrumutul de documente intrarea în incinta bibliotecii se va putea face treptat, trierea şi îndrumarea utilizatorilor fiind asigurată de personalul bibliotecii. Documentele solicitate vor fi puse la dispoziţia cititorilor doar prin intermediul bibliotecarilor. Timpul maxim în care un utilizator poate rămâne în incintă este de 30 minute.

Programul de lucru cu publicul va fi în intervalul 9:00 – 18:00, de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale, cu pauză de o oră pentru dezinfecţie generală şi aerisire în intervalul orar 13:00 – 14:00.

 

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor de împrumut la domiciliu şi pentru reducerea timpului de staţionare în incinta bibliotecii în scopul evitării riscurilor de contaminare, gălăţenii sunt încurajaţi să facă o rezervare accesând catalogul bibliotecii la adresa http://193.231.136.4/opac unde pot să caute documentele dorite (după titlu, autor, etc.), să identifice locaţia acestora (sediu sau filiale) şi să transmită solicitările pe adresele de email sau facebook pe care le găsesc pe site-ul instituţiei www.bvau.ro la secţiunea Contact.

 

Toate aceste acţiuni întreprinse de Biblioteca Judeţeană ”V.A. Urechia” ţin cont de necesitatea intensificării măsurilor de igienă şi prevenţie în ceea ce priveşte infectarea cu virusul SARS-CoV-2, de contextul epidemiologic actual şi au ca scop evitarea unei posibile contaminări a persoanelor,  permiţând,  în acelaşi timp, şi asigurarea unui cadru funcţional sigur ce garantează sănătatea cetăţenilor, dar şi securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor Bibliotecii. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu