Secțiile de votare din Galați, pregătite de parlamentare (FOTO) Recomandat

Joi, 03 Decembrie 2020 14:02
Publicat în Eveniment

Secțiile de votare din municipiul Galați sunt pregătite de alegeri. Astfel, în oraș sunt 176 de secții de votare pentru alegerile parlamentare care se vor desfăşura duminică, 06 decembrie 2020, cele mai multe în sălile de curs ale școlilor, iar amenajarea lor este finalizată. Urmează ca în cursul acestei zile să se termine și dezinfectarea lor. În câteva zeci de minute se amenajează o secție de votare într-o sală de curs. Muncitorii s-au apucat mai devreme de transformarea sălilor de curs în secții de votare. „Am început de săptămâna trecută, dat fiind că luni și marți au fost zile nelucrătoare și am zis să terminăm mai repede, școala se desfășoară mai mult online și sălile erau gata pentru a fi pregătite. Suntem gata în proporție de 50 la sută și cu dezinfecția“, a explicat Mihai Dascălu, Primăria Galați.

În afară de realizarea amenajării secțiilor de votare și dezinfectarea lor, municipalitatea gălățeană va asigura și măști sanitare și dezinfectanți. „Primăria Galați a amenajat un număr de 176 de secții de votare la nivelul orașului. Toate spațiile în care vor funcționa secțiile de votare sunt dezinfectate înainte de începerea procesului electoral și vor fi dezinfectate și după încheierea procesului electoral. A apărut și o modificare a locației a patru secții de votare care au fost mutate de la Școala nr. 41, ce se află în realibilitare, la Liceul nr. 9 «Anghel Saligny»“, a declarat Petrică Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați. Există și o excepție, o școală în reabilitare, Școala nr. 31, unde s-au amenajat totuși secții de votare deoarece acestea sunt la nivelul parterului și acolo lucrările de reabilitare sunt finalizate.

Într-o secție de votare sunt între 3 și 5 cabine, 2 urne fixe, o urnă mobilă și fișet cu posibilitate de încuiat și sigilat buletinele vot. „Cetăţenii care doresc să afle la ce secţie de votare sunt arondaţi în funcţie de adresă pot accesa site-ul Primăriei Galaţi. Pentru asigurarea desfăşurării în condiţii optime a procesului electoral, Serviciul Evidenţa Persoanei Galaţi va avea activităţi de lucru cu publicul atât în perioada premergătoare, cât şi în ziua alegerilor. Cetăţenii pot depune actele în vederea eliberării documentelor de identitate după următorul program: sâmbătă, 05 decembrie 2020, în intervalul 08.00-16.00, şi duminică, 06 decembrie 2020, în intervalul 08.00-21.00“, precizează municipalitatea.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu