Directorul de la Drumuri Naţionale Galaţi oferă 100 de lei pentru fotografii sau filmări cu persoane care aruncă gunoi pe drumurile din judeţ Recomandat

Luni, 24 Mai 2021 14:34
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru fiecare fotografie în care apare un şofer auto care nu respectă regulile elementare de bun simţ în parcările sau refugiile de pe drumurile naţionale se va primi câte 100 de lei. Este recompensa pe care directorul filialei de Drumuri Naţionale din Galaţi o oferă din banii proprii exasperat de faptul că refugiile au devenit adevărate gropi de gunoi pentru conducătorii auto aflaţi în tranzit. Este o iniţiativă personală, iar cu fotografiile va merge la autorităţile competente în speranţa unor sancţiuni care să mai disciplineze participanţii la trafic. De notat este faptul că în cele 10 refugii şi parcări mari care sunt pe cele 4 drumuri naţionale care străbat judeţul Galaţi, toate sunt transformate în loc de depozitat deşeurile sau gunoiul menajer.

„Este o durere mare pentru că aceste refugii nu sunt pentru a arunca gunoi menajer, nu pentru a aduce de acasă gunoiul care trebuie dus la toberon, pampers, gresie, faianţă, betoane. Şi aşa arată toate refugiile pe drumurile naţionale. Asta e intrarea în ţară, noi avem în Galaţi, două intrări în ţară. Asta arătăm în Europa, celor care vin. Am luat iniţiativa asta personal. Astfel, cine îmi aduce o poză cu o persoană, cu maşina din care aruncă astfel de gunoaie, ce nu au ce căuta într-un refugiu, să vedem, să îl oferim organelor competente, îl recompesez cu 100 de lei personal. Aşa poate că dacă se vor da amenzi se vor îndrepta şi aici lucrurile“, a explicat Petru Tudorache, directorului filialei gălăţene Drumuri Naţionale.

Pentru a primi banii, fotografiile sau filmările trebuie să surprindă oamenii şi numerele de înmatriculare ale autovehiculelor acestora în timp ce aruncă deşeuri menajere, saci de gunoi, moloz, în parcările de pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi. Fotografiile se pot trimite pe whatsapp, la numărul de telefon 0746-099.479. Menţionăm că cei care sunt prinşi că aruncă gunoiul pe domeniul public şi nu la pubele ori in alte locuri special amenajate riscă amenzi de la 3.000 la 6.000 de lei, dacă sunt persoane fizice, şi de la 25.000 la 50.000 de lei, dacă sunt persoane juridice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu