Şedinţă de urgenţă la Prefectura Galaţi: Se iau măsuri pentru a trece cu bine de Codul Portocaliu Recomandat

Miercuri, 05 Februarie 2020 13:54
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prefectura Galaţi a anunţat, în urmă cu puţin timp, că având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în această după-amiază, la ora 17.30, are loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi pentru stabilirea măsurilor necesare.

Reamintim că ANM a emis astăzi, miercuri, 05 februarie 2020, o avertizare meteorologică de tip Cod Portocaliu, cu interval de valabilitate 06 februarie 2020, ora 08.00 - 06 februarie 2020, ora 12.00. Fenomenele vizate sunt intensificări susţinute ale vântului şi ninsoare viscolită şi spulberată, iar zonele afectate sunt judeţele Galaţi şi Vrancea. „În sudul Moldovei vântul va continua să prezinte intensificări susţinute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpaţii de Curbură peste 80...90 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii“, potrivit ANM.

De asemenea, Primăria municipiului Galaţi a anunţat că având în vedere fenomenele meteo prognozate în următoarele ore, la nivelul municipiului Galaţi, sunt pregătite pentru intervenţie 23 de utilaje ale SP Ecosal Galaţi, alte 165 de utilaje fiind contractate şi pot interveni dacă situaţia o va impune. De asemenea, în stoc sunt pregătite peste 2.500 de tone de material antiderapant.

Articole similare: COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ninsori, în judeţul Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu