Sediul central al Consiliului Judeţean Galaţi intră în reabilitare Recomandat

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:57
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat, astăzi, luni, 13 ianuarie 2020, că sediul principal al instituţiei intră în reabilitare. Potrivit CJ Galaţi, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a clădirii de pe strada Eroilor, nr. 7, iar lucrarea va fi realizată de Asocierea S.C Moviland S.R.L & S.C. Proiect S.A. Valoarea contractului de lucrări este de 762.736 de lei, fonduri din bugetul propriu al CJ Galaţi, iar perioada de implementare a proiectului este de şase luni.

„Am decis să reabilităm complet această clădire reprezentativă pentru istoria judeţului Galaţi. Ne dorim să redăm frumuseţea de altădată a acestui monument istoric. Vor fi realizate lucrări de consolidare şi de hidroizolaţie, iar acoperişul va fi înlocuit. De asemenea, scara interioară din lemn va fi refăcută, iar pardoselile vor fi schimbate în totalitate. Vor fi restaurate toate decoraţiunile exterioare. Lucrările la această clădire se vor desfăşura etapizat, astfel încât activitatea Consiliului Judeţean Galaţi să nu fie afectată”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În 1910 a fost eliberată autorizaţia de construcţie pentru acest imobil. Clădirea a fost sediul a două reprezentanţe diplomatice: Consulatul Cehoslovaciei şi Consultatul Germaniei. După 1953 clădirea devine sediul Casei Pionierilor. În deceniile 6-8 ale secolului trecut este Casă de oaspeţi de rang prezidenţial. După 1990 aici funcţionează Casa Artei şi apoi Inspectoratul pentru Cultură al judeţului Galaţi. În anul 2000 devine sediul Consiliului Judeţean Galaţi. Din 1992 clădirea este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu