Sfârşit de săptămână plin pentru serviciile de urgenţă

Luni, 07 Aprilie 2014 02:28
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost un sfârşit de săptămână plin de incidente care au dat de lucru serios serviciilor de urgenţă. S-au înregistrat mai multe accidente de circulaţie, majoritatea minore sau cu victime care au rămas în viaţă. Cel mai puţin obişnuit dintre ele s-a petrecut în Vama Giurgiuleşti. Aici, un bărbat, cetăţean român, tocmai părăsise vama Republicii Moldova, trecuse podul şi se apropia de bariera dinspre partea românească, când a intrat într-un stâlp şi l-a dărâmat peste propria maşină. Un echipaj SMURD a ajuns şi a acţionat la faţa locului.
Şi echipajele SMURD şi pompierii au avut destule intervenţii la acest sfârşit de săptămână. Nu au lipsit incendiile. La Lieşti a ars acoperişul unei case, din cauza unui scurtcircuit. La Tecuci, o defecţiune a tabloului electric a dus la incendiu într-o casă. Tot la Tecuci, la o fermă cu furaje, proprietarul a făcut curăţenia de primăvară. „A lăsat nesupravegheat focul folosit la arderea resturilor vegetale şi astfel au ars şapte tone de furaje”, a precizat mr. Eugen Chiriţă, de la ISU Galaţi.
18 intervenţii au avut echipajele SMURD în ultimele două zile ale sfârşitului de săptămână. Dintre acestea, în trei cazuri a fost vorba de intervenţii la accidente rutiere, într-un caz a fost vorba de acordarea de ajutor unui bărbat cu intoxicaţie alcoolică majoră, iar în rest de intervenţii la cazurile medicale. În patru cazuri, în Galaţi, echipajele SMURD au ajuns prea târziu în casele celor bolnavi şi nu au mai putut decât să constate decesul.
Nici echipajele Ambulanţei nu au avut linişte. S-au înregistrat numeroase solicitări de la ţară, pentru diverse agresiuni. În mai toate cazurile era vorba şi de consum de alcool. „De la Izvoarele ni s-a solicitat ajutor pentru un bărbat în vârstă de 75 de ani, care a fost agresat, dar era şi sub influenţa băuturilor alcoolice. De la Lieşti, la fel, tot o agresiune, unde ni s-a cerut asistenţă medicală pentru un bărbat de 33 de ani care avea plăgi tăiate la nivelul scalpului, cu un satâr, spune el. O femeie de 45 de ani a fost luată de la Viile cu o fractură la nivelul piciorului, victima afirmând că a fost aruncată din maşină”, a făcut o scurtă prezentare a cazurilor sfârşitului de săptămână dr. Mihail Polinschi, directorul SAJ Galaţi. Şi ambulanţa a ajuns prea târziu la Buceşti, unde echipa nu a mai putut decât să constate decesul pentru un bărbat de 34 de ani. Acesta a fost găsit spânzurat în curtea casei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu