Şi-a recunoscut vinovăţia după ce a obţinut pe nedrept fonduri europene Recomandat

Joi, 07 Aprilie 2022 14:07
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei unei inculpate, persoană fizică, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, în perioada noiembrie 2013 - martie 2014, inculpata ar fi întocmit şi depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false şi inexacte (declaraţie pe proprie răspundere, contract de vânzare – cumpărare, etc.) în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate prevăzute în Ghidul solicitantului.
Aceste demersuri ar fi avut ca efect aprobarea finanţării şi implicit obţinerea pe nedrept de către inculpată a unor fonduri nerambursabile în valoare 107.304 lei. În cauză, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă cu suma menţionată mai sus.
În prezenţa avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Vrancea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu