Sindicaliştii de la Cartel Alfa Galaţi s-au săturat să fie ignoraţi: „Să nu credeţi că ne vom opri!” Recomandat

Sâmbătă, 15 Mai 2021 04:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

CNS Cartel Alfa-Filiala Galaţi, organizaţie sindicală cu peste 15.000 de membri, denunţa vehement modificările adoptate abuziv de Guvernul Cîţu, care vor aduce şi mai multă precaritate lucrătorilor români. În acest sens, liderii Cartel Alfa - Filiala Galaţi au adresat o scrisoare deschisă către Preşedintele Klaus Iohannis, Prefecturii Galaţi şi partidelor PNL şi USR-PLUS Galaţi în care îşi exprimă nemulţumirile. „De la instalarea sa, Guvernul Cîţu a adoptat o serie de măsuri care afectează situaţia lucrătorilor din România: menţine salariul minim la un nivel care nu acoperă nici măcar inflaţia (fără a mai aminti de creşterile continue a preţurilor la alimente, gaze, energie, utilităţi), a blocat majorarea pensiilor sau aplicarea legii salarizarii, a construit un buget naţional în care se taie bani de la sănătate şi educaţie, acceptă blocarea în continuare a negocierilor colective, se opune sistematic dialogului cu partenerii sociali, mai ales cu sindicatele”, se arată în scrisoarea deschisă a organizaţiei sindicale.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-a reusit nici un fel de dialog cu preşedintele ţării sau cu premierul Cîţu, nici cu ministrul Muncii, Raluca Turcan. „Ultima lovitură dată de Guvernul Cîţu salariaţilor români, fără nici o consultare cu partenerii sociali, sfidând prevederile Constituţiei, dialogul social, dar şi legislaţia europeană, dar făcând jocul unor grupuri de interese, a fost în 28.04.2021, prin adoptarea a două ordonanţe de urgenţă (care a fost urgenţa?) prin care introduce semnătura electronică în relaţiile de muncă şi elimină Fişa postului şi Regulamentul Intern pentru microintreprinderi. (...) Ce soluţii aduce semnătura electronică în relaţiile de muncă, având în vedere că exista deja în legislaţie, în afară de costuri şi riscuri suplimentare a angajaţilor şi bineînţeles nişte câştiguri substanţiale unor anumite firme ce oferă servicii în domeniu? Nu era normal ca întâi să fie pregătite cu personal şi logistica necesară, instituţiile statului?”, afirmă sindicaliştii în scrisoarea deschisă.

Sindicaliştii nu au găsit deschiderea către dialog social nici la nivel local: „Constatând opacitatea celor de la guvernare în privinţa dialogului, am încercat să avem discuţii pe plan local cu reprezentanţii puterii actuale, pentru a le prezenta problemele cu care se confruntă salariaţii şi de ce am protestat în stradă: pentru un salariu minim decent, pensii echitabile, dialog social, deblocarea negocierilor colective la toate nivelurile cu introducerea coieficienţilor de ierarhizare, taxare justă, respectarea legislaţiei în vigoare, servicii publice de calitate. Am facut adrese către PNL şi USR-PLUS prin care solicitam o întalnire cu cei pe care i-au votat gălăţenii să ne reprezinte, încă din 24.03.2021. Nu am primit nici un răspuns. Comisia de Dialog Social la Prefectură nu se mai ţine deşi insistăm în fiecare lună. Domnule Preşedinte, domnule Prim Ministru, domnilor politicieni, domnule Prefect, să nu credeţi că ne vom opri! Vom consulta membrii noştri şi vom continua acţiunile noastre până când veţi întelege că sunteţi acolo nu pentru interesele voastre ci pentru interesul şi bunăstarea cetăţenilor pe care aţi jurat să-i reprezentaţi”, spun sindicaliştii de la CNS Cartel Alfa-Filiala Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu