Sorin Grindeanu a anunţat când va fi redeschisă linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi (VIDEO) Recomandat

Joi, 30 Iunie 2022 14:43
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi au fost demarate în data de 06 iunie 2022 de către personalul Sucursala Regională Căi Ferate Galaţi. Lucrările vizează reparaţii la linia Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri (linie cu ecartament larg, în lungime de 3,58 km) şi a liniei cu ecartament normal Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km).

"Reparaţiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi sunt în plină desfăşurare. Până în acest moment au fost înlocuite 698 de traverse speciale din lemn (2,80 m) dintre care 245 de traverse pe aparatele de cale. Au mai fost înlocuite aproape 4 mii de tone de material mărunt de prindere şi a fost completată prisma cu 120 de tone de piatră spartă.  Burajul traverselor cu utilaje de mică mecanizare a fost realizat pe 1280 metri liniari de cale. Lucrările, care sunt realizate în regie proprie de Regionala de Căi Ferate Galaţi, au început în luna iunie şi urmează să fie finalizate în luna august, anul acesta (2022)", a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Această linie de cale ferată este vitală pentru asigurarea transportului de cereale dinspre Ucraina via republica Moldova.

VEZI VIDEO, mai jos! ↓

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu