Sorin Grindeanu: Operaţionalizăm rapid liniile de cale ferată din Portul Galaţi Recomandat

Miercuri, 27 Aprilie 2022 14:17
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Termenul limită pentru licitaţia destinată reparaţiei liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Portul Galaţi este 19 mai 2022, iar suma de 1,289 milioane lei, fără TVA, necesară reparaţiilor va fi suportată din bugetul CFR Infrastructură, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, marţi, pe pagina sa de Facebook.
"Operaţionalizăm rapid liniile de cale ferată din Portul Galaţi! Data de 19 mai 2022 este termenul limită pentru licitaţia destinată reparaţiei liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Portul Galaţi. Această linie de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre şi dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galaţi. Astfel, acest port dunărean va deveni, alături de portul Constanţa, unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de mărfuri şi materii prime", a precizat ministrul.
Potrivit acestuia, reparaţiile pentru această linie de cale ferată cu ecartament lărgit (3,583 km) şi pentru o linie de cale ferată cu ecartament normal (1,167 km) din Portul Galaţi vor dura 60 de zile de la data semnării contractului. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu