Spărgătorul de gheaţă construit de Damen va fi făcut cu tablă ”Made in Galaţi”

 
Joi, 11 Ianuarie 2018 15:05
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

ArcelorMittal Galaţi furnizează oţel pentru un vas de cercetare antarctic de aprovizionare şi care are capabilităţi de spărgător de gheaţă, solicitat de guvernul australian şi care va extinde explorarea în mările de sud şi Antarctica. În prezent, nava, care va avea o lungime de 156 de metri, este construită de Şantierul Naval Damen din Galaţi. Construcţia navei costă aproximativ 200 de milioane de dolari.
"Acest proiect arată capabilitatea tehnică a Combinatului nostru de a produce table groase de calitate înaltă, dar şi capacitatea echipei locale de a se transforma şi a se adapta la cerinţele speciale ale clienţilor noştri", a declarat Bruno Ribo, Directorul General al ArcelorMittal Galaţi.
"Combinatul a furnizat tablă groasă cuprinsă între mărcile AH36 şi EH36. Oţelurile pentru utilizări marine sunt de înaltă rezistenţă (până la 620 Mega Pascali) şi au un conţinut scăzut de carbon, fiind ideale pentru a face faţă provocărilor apelor polare. Proiectat pentru a efectua atât de cercetare cât şi aprovizionare în apele antarctice, nava va putea sparge gheaţa groasă de 1,65 metri, la viteze de 3 noduri şi va aproviziona staţiile permanente de cercetare ale Australiei cu mărfuri, echipament şi personal. Nava va avea laboratoare ştiiţifice şi birouri pe o suprafaţă de 500 mp, iar livrarea acesteia este programată pentru aprilie 2020", potrivit ArcelorMittal Galaţi.
Combinatul Siderurgic din Galaţi susţine că, apropierea de Şantierul Naval Damen a redus riscul de întârziere a livrărilor şi a permis experţilor societăţilor să ofere un răspuns rapid la oricare dintre întrebările tehnice pe care le-ar putea avea clientul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu