Spectacol coregrafic la Galaţi: Dansatori din toată ţara concurează la "Feeria Dansului", ediţia a VI-a Recomandat

Joi, 11 Aprilie 2019 15:30
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Centrul Cultura Dunărea de Jos (CCDJ) Galaţi organizează sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 10:30, pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini" Galaţi, Festivalul Naţional de Dans pentru Copii "Feeria Dansului", ediţia a VI-a.

"În fiecare an, la sfârşitul lui aprilie, întreg mapamondul celebrează Ziua Mondială a Dansului. Data a fost aleasă în 1982 de către Consiliul Mondial al Dansului, onorându-l totodată pe Jean Georges Noverre, maestrul coregraf care, în secolul XVIII, a creat baletul modern. Amator, avansat sau profesionist, participant sau simplu spectator - nu există om care să nu se fi bucurat măcar o dată de magia dansului, orice formă ar fi luat aceasta. De aceea, încă din primii ani de funcţionare ai instituţiei noastre, ne-am alăturat organizaţiilor culturale şi şcolilor de dans de pretutindeni în efortul de a onora această zi dedicată artei coregrafice. Am organizat - pe cont propriu sau împreună cu partenerii noştri - spectacole, concursuri, flash mob-uri şi - de câţiva ani - un festival de dans. În 2019, ţinând cont şi de celelalte sărbători, am ales acest weekend pentru a organiza Ediţia a VI-a a Festivalului Naţional de Dans pentru Copii «Feeria Dansului», proiect iniţiat şi coordonat de profesorul de balet al Şcolii de Arte din cadrul Centrului Cultural «Dunărea de Jos», Rodica Androne", se arată într-un comunicat al CCDJ Galaţi.

12Dans site

La concurs sunt înscrişi solişti, dar şi grupuri de până la 25 de dansatori, toţi cu vârste între 6 şi 18 ani, din diferite zone ale ţării, care au pregătit câte trei programe din diverse genuri coregrafice, regulamentul precizând câ pot alege dansul modern, baletul clasic, dansul contemporan şi dansuri de societate sau tradiţionale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu