Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi dotat cu un sistem complet de fluide medicale Recomandat

Marți, 26 Mai 2020 16:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un sistem complet de fluide medicale va fi instalat la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasă Parascheva" Galaţi, asta după ce, astăzi, marţi, 26 mai 2020, consilierii judeţeneni, întruniţi în şedinţă ordinară, au aprobat proiectul tehnic pentru instalaţia de gaze medicale de la unitatea spitalicească.

“Acest sistem va asigura autonomia totală a unităţii medicale în ceea ce priveşte producerea oxigenului şi va permite asigurarea unui flux continuu şi constant de oxigen medical. În plus, va asigura presiunea necesară şi concentraţia optimă de gaze medicale. Sistemul va deservi în mod special secţia de terapie intensivă pe care ne-am propus să o înfiinţăm la Spitalul de Boli Infecţioase, însă va fi folosit şi în zona de internări sau în cadrul secţiei de boli infecţioase care va funcţiona în clădirea pe care o construim în curtea unităţii medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Valoarea totală a investiţiei este de 2.380.699 de lei, fonduri din bugetul propriu al CJ Galaţi, şi va cuprinde: staţie de oxigen, staţie aer comprimat complet echipată, reţea de distribuţie, console, tablouri de alarmare şi control gaze medicale, set accesorii gaze medicale (oxigenerator) pentru adulţi şi set accesorii gaze medicale (aspirator) pentru adulţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu