Spitalul de Urgenţă Galaţi dotat cu aparatură medicală performantă pentru chirurgi (FOTO) Recomandat

Luni, 13 Aprilie 2020 15:52
Publicat în Eveniment

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat astăzi, luni, 13 aprilie 2020, că a fost achiziţionată aparatură medicală performantă pentru chirurgii de la Spitalul Clinic Judeţean Galaţi. Este vorba de o linie de laparoscopie şi două platfome de electrochirurgie şi sigilare vasculară.

“Sunt dotări extrem de importante pentru medicii chirurgi, care acum pot face o gamă mult mai largă de intervenţii şi de o complexitate mult mai mare. Până acum, principalele intervenţii laparoscopice erau cele de colecist. Cu noua aparatură, care oferă o claritate a imaginii mult mai mare, chirurgii pot interveni laparoscopic şi asupra altor organe interne sau zone anatomice. Pacienţii au dureri mult mai mici, se vindecă mult mai repede, complicaţiile postoperatorii sunt mult mai reduse, iar costurile cu spitalizarea scad considerabil. Noua linie laparoscopică nu putea fi folosită fără platforme de electrochirurgie şi de sigilare vasculară cu dublă tehnologie, care permit medicilor să intervină mult mai rapid şi mai sigur asupra vaselor de sânge”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Valoarea echipamentelor medicale este de 879.570 de lei, fonduri de la Consiliul Judeţean Galaţi şi Ministerul Sănătăţii.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu