Spitalul Judeţean dotat cu trei dispozitive de ultimă generaţie pentru intervenţii chirurgicale laparoscopice (FOTO) Recomandat

Joi, 24 Septembrie 2020 15:55
Publicat în Eveniment

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat că a achiziţionat noi echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“. Este vorba despre trei dispozitive de ultimă generaţie pentru intervenţii chirurgicale laparoscopice. Valoarea celor trei echipamente medicale este de 2,1 milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al CJ Galaţi.

„Sunt sisteme medicale de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora se vor realiza intervenţii minim invazive. Adică, mai puţine complicaţii postoperatorii, recuperare mult mai rapidă şi mai puţină durere faţă de intervenţiile clasice. În plus, cu noile echipamente şi medicii pot realiza o gamă mult mai largă de intervenţii chirurgicale. Deja unul dintre dispozitive a fost adus în secţia de obstetrică-ginecologie, iar celelalte două vor ajunge în cel mai scurt timp în secţiile de chirurgie 2 şi 3. Echipamentele sunt dotate cu tot instrumentarul necesar pentru astfel de proceduri medicale. Anul acesta, investiţia în aparatură medicală performantă pentru Spitalul Judeţean este de aproape 11 milioane de euro“, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

De asemenea, pe mai multe secţii medicale de la Spitalul Judeţean se montează un nou sistem de fluide medicale.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu