Sprijin pentru sistemul medical gălățean din partea siderurgiștilor și Combinatului Recomandat

Marți, 31 Martie 2020 18:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Siderugiștii și Combinatul LIBERTY Galați contribuie printr-un set complex de măsuri și inițiative la sprijinirea sistemului medical local, comunității și autorităților, în contextul prevenirii infectării cu noul coronavirus. „Pentru noi, prioritară este grija față de colegi, familii, oamenii din Galați, dar și pentru operarea în siguranță deplină a echipamentelor complexe cu care lucrăm“, a spus Bogdan Grecu, director general LIBERTY Galați.

Astfel, Combinatul a cumpărat pentru Spitalul Județean de Urgență un video-laringoscop de ultimă generație care permite nu doar vizualizarea precisă a sistemului respirator ci și aspirarea mucozităților care se acumulează în plămâni, situație des întâlnită la pacienții aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus. Echipamentul va fi livrat miercuri și va fi însoțit de o instruire a personalului care îl va utiliza.

De asemenea, Stația de Ambulanță Galați va primi sisteme moderne de dezinfectare a mașinilor care transportă pacienți. LIBERTY Galați a trimis deja, din rezervele proprii, volume diferite de combinezoane, măști, ochelari de protecție și mănuși către Spitalul Județean, Spitalul C.F.R., piloții A.F.D.J. și Primăria Galați. În plus, au fost disponibilizate unele capacități de cazare ale companiei care, la nevoie, să poată fi utilizate de către personalul medical aflat în izolare ori în carantină, la solicitarea autorităților. În curs de cumpărare și livrare este și o imprimantă 3D profesională care va fi oferită Universității „Dunărea de Jos“ din Galați pentru creșterea producției de viziere ce vor fi folosite de personalul medical.

Pentru protejarea angajaților și contractorilor săi, LIBERTY Galați a luat măsuri ample de prevenție, precum: scanarea obligatorie și fără contact a temperaturii corporale, mărirea numărului de curse convenție, acordarea de măști pentru pasagerii acestora, dezinfecții pe posturile de lucru, reorganizări de activități, interzicerea călătoriilor, digitalizarea întâlnirilor, etc.

Liberty este membru al Alianței G.F.G., care are o forță de muncă globală de peste 35.000 de angajați și o cifră de afaceri care depășește 20 miliarde de dolari în care sunt incluse divizia de proiectare integrată și producție de oțel „Liberty Steel Group“, cea de producție de aluminiu, „ALVANCE”, care cuprinde toate activele din lanțul furnizor privind aluminiul, activități în domeniul resurselor, energiei, transportului și infrastructurii în cadrul „SIMEC”, ramura „Wyelands”, pe parte de servicii bancare și financiare, precum și cele de imobiliare din pilonul „JAHAMA Estates”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu