Start la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii de gimnaziu

Miercuri, 17 Iunie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna aceasta s-a încheiat şi prima etapă a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul 2014-2015. Timp de trei zile, de luni până miercuri, elevii s-au înscris pentru susţinerea testelor conform calendarului anunţat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Astfel, pentru probele scrise examenele sunt anunţate pe 22 iunie (Limba şi literatura română), 23 iunie (Limba şi literatura maternă) şi 24 iunie (Matematica). Pe 26 iunie se vor afişa rezultate, după care se pot depune contestaţiile (între orele 16.00 şi 20.00). După rezolvarea contestaţiilor, timp de trei zile, pe 30 iunie se vor afişa rezultatele finale.

Reamintim că simularea pentru Evaluarea Naţională s-a făcut în luna februarie a acestui an şi rezultatele nu au fost extraordinare din comentariile profesorilor.  

Anul trecut, absolvenţii de clasa a VIII-a din Galaţi care au susţinut Evaluarea Natională, au demonstrat că s-au pregătit.  71,11 la sută dintre elevii gălăţeni au obţinut la Evaluarea Naţională 2014 note peste 5. În tot judeţul, doar opt elevi au obţinut nota 10 la limba şi literatura română şi peste 100 de elevi au fost de „ZECE“.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu