Start la lucrări: Poduri şi podeţe din judeţ, modernizate de CJ Galaţi (FOTO) Recomandat

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:25
Publicat în Eveniment

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat, astăzi, luni, 25 noiembrie 2019, că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a podului din localitatea Ţepu de Sus, pe DJ 241G, şi a două podeţe de pe DJ 251L, în zona localităţii Braniştea, şi DJ 242C, în zona localităţii Lungeşti.

„Sunt poduri foarte vechi, care au fost construite în urmă cu peste 50 de ani. Pe lângă faptul că nu s-a intervenit la ele de zeci de ani, au fost afectate şi de inundaţiile care au lovit judeţul în ultimii ani. Vom consolida terenul din zonă, vom reface structura de rezistenţă, se vor înlocui toate elementele de structură degradate şi se vor realiza sisteme care să preia apele pluviale. De altfel, toate proiectele mari de investiţii în infrastructura rutieră judeţeană au prevăzute lucrări majore de reabilitare a podurilor şi podeţelor. Astfel, 42 de poduri şi 671 de podeţe au fost sau urmează să fie modernizate cu fonduri europene sau de la bugetul de stat. De asemenea, din fonduri proprii au fost refăcute integral podurile de la Cerţeşti, de pe DJ 240A, şi Valea Marului, de pe DJ251G“, spune Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Investiţia va fi realizată de Asocierea S.C. Sowiens S.R.L & S.C. Elite Consulting S.R.L., iar valoarea contractului este de 655.854 de lei, bani din bugetul propriu al CJ Galaţi. Termenul de implementare este de 3 luni, însă în condiţii de vreme nefavorabilă se poate decide suspendarea lucrărilor, precizează CJ Galaţi.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Articole similare: Pod nou, de 1.2 milioane lei, între Valea Mărului şi Corni

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu