Staţia de transfer a deşeurilor de la Târgu Bujor, finalizată Recomandat

Miercuri, 04 Ianuarie 2023 15:45
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean anunţă finalizarea şi recepţia lucrărilor la staţia de transfer a deşeurilor de la Târgu Bujor. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene, în cadrul amplului proiect de gestionare a deşeurilor din judeţul Galaţi. Astfel, deşeurile colectate din 22 de localităţi ale judeţului, aflate în nord-estul judeţului şi în apropierea oraşului Târgu Bujor, vor fi aduse la această staţie de transfer, de unde, în containere de mare capacitate, vor fi duse la viitoarea staţie de tratare din municipiul Galaţi sau, în cazul deşeurilor reciclabile, la staţia de sortare de la Valea Mărului.
„Staţia de transfer a deşeurilor de la Târgu Bujor va reduce impactul deşeurilor asupra mediului, va eficientiza transportul deşeurilor, reducând astfel şi emisiile poluante asociate transportului, şi va permite o utilizare mai bună a resurselor, inclusiv reducerea costurilor de gestionare a deşeurilor. Mai mult, pe lângă beneficiile sale de mediu, staţia de transfer va genera şi noi locuri de muncă pentru comunitatea locală. Această importantă investiţie de la Târgu Bujor face parte din Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Galaţi, un proiect cu fonduri europene de peste 100 de milioane de euro, aflat în plin proces de implementare. Până în acest moment, am finalizat deja lucrările la depozitul de deşeuri de la Valea Mărului şi staţia de transfer de la Târgu Bujor, suntem aproape de recepţia lucrărilor de închidere a depozitului neconform de la Rateş (Tecuci), a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la staţiile de transfer şi de compostare a deşeurilor vegetale de la Tecuci şi suntem în plină licitaţie, singura de acest fel din ţară, pentru construirea în municipiul Galaţi a unei performante staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile şi reziduale, care va fi dotată cu un digestor şi o turbină pentru producerea energiei electrice din deşeuri”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Investiţia de la Târgu Bujor, în valoare de 12.725.999 de lei, a presupus construirea unor hale metalice, amenajarea mai multor platforme betonate, achiziţionarea şi montarea liniilor tehnologice, implementarea unui sistem de înregistrare a mijloacelor de transport, amenajarea unor fluxuri speciale pentru deşeuri voluminoase, periculoase şi echipamente electrice, achiziţionarea mai multor utilaje şi containere, precum şi realizarea sistemelor de colectare şi tratare a apelor uzate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu