Stradă şi trotuare distruse, autorităţile se fac că nu văd

Vineri, 18 August 2017 11:23
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe strada 9 Mai 1945, de aproape trei săptămâni atât trotuarul cât şi carosabilul sunt distruse de diverse lucrări, fără ca cei care au realizat aceste lucrări să fie traşi la răspundere, sau măcar obligaţi, conform legii, să remedieze ce au stricat.
Distrugerile sunt cu atât mai grave cu cât vorbim despre o stradă pentru modernizarea căreia Primăria municipiului Galaţi a plătit, din bani publici, în urmă cu patru ani, suma de 700.000 de lei.
Acum însă, lucrările realizate în urmă cu patru ani de către asocierea de firme SC Tancrad şi SC Add Global Design SRL sunt distruse sistematic atât de persoane fizice cât şi societăţi comerciale, fără ca autorităţile să ia atitudine. Exceptând zecile de intervenţii ale SC Apă Canal la numeroasele avarii apărute la conductele de apă şi canalizare de pe stradă – lucrări care mereu se finalizează cu spargerea asfaltului şi acoperirea lui doar cu pământ şi piatră (realitate care există şi în prezent pe stradă), există şi altfel de “întreprinzători” care distrug strada. De pildă, pe trotuarul de pe partea dreaptă, pe sensul de mers către Siderurgiştilor, cam un sfert din lungimea străzii este distrus, din cauza unui canal săpat în pământ, evident, după ce s-a decupat şi asfaltul. Cum de săptămâni întregi nimeni nu a mai acoperit şanţul (în care ploaia a săpat destul de adânc), pietonii sunt obligaţi să meargă pe carosabil, căci pe trotuarul de vizavi lucrările la noile case ridicate au făcut ca trotuarul, dar şi spaţiul verde, să fie acoperite cu nisip sau alte materiale de construcţie. Nici carosabilul nu se simte prea bine; în urmă cu trei săptămâni cineva a decupat asflatul şi a săpat un şanţ perpendicular pe şosea, şanţ neacoperit nici la ora actuală. Singura explicaţie pentru o astfel de lucrare lăsată de izbelişte, în totală derâdere faţă de lege şi autorităţi este aceea că locuinţele construite recent au avut nevoie de  un racord de apă sau canalizare în... canalele caselor de vizavi! Aşteptăm cu interes o reacţie din partea autorităţilor locale responsabile cu “disciplina în construcţii”, mai ales că aceste instituţii emit des buletine de presă în care îşi laudă activitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu