Străzile Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc, modernizate cu fonduri europene Recomandat

Sâmbătă, 01 Septembrie 2018 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi, 30 august 2018, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc, pe tronsonul cuprins între str. Henri Coandă - str. Al. Măcelaru. Proiectul "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coşbuc tronson Henri Coandă - str. Al Măcelaru" va fi propus pentru finanţare cu fonduri europene.
Documentaţia prevede lucrări de modernizare a străzilor, pe o lungime de 2.594 metri, iar lucrările presupun în principal realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, realizarea unor noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, crearea de noi piste pentru biciclişti, refacerea trotuarelor, amenajarea intersecţiilor, montarea de mobilier stradal nou, coşuri de gunoi, bănci, panouri de informare, adăpost pentru biciclete, jardinieră decor pentru plante, grilaj de protecţie pentru arbori etc. Lucrările la liniile de tramvai presupun modernizarea integrală a infrastructurii şi suprastructurii căii de tramvai, montare de amortizoare de zgomote şi de vibraţii, montare şine de tramvai cu prindere directă, fider - reţea de alimentare cu energie electrică a liniei de tramvai, înlocuirea liniei de tramvai prin realizarea de lucrări atât la calea de rulare, cât şi la reţeaua de alimentare, peroane noi şi schimbătoare de cale noi.
În proiect mai este prevăzută şi înlocuirea parţială a conductelor de apă cu durata expirată şi a conductelor a căror durată expiră în următorii 10 ani. Proiectul cuprinde şi alimentarea cu energie electrică a sistemului de iluminat public, reţea de canalizaţie pentru reţelele electrice de distribuţie de joasă tensiune reţea canalizaţie pentru distribuţie reţele de fibră optică, telefonie şi tv şi instalaţii pentru protecţia contra tensiunilor accidentale de atingere. Valoarea investiţiei este estimată la 104.692.836 lei, adică aproximativ 22,5 milioane de euro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu