Studenţii atrag atenţia asupra creşterii taxelor la universităţile de stat

Joi, 22 Martie 2018 12:13
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) transmite că anumite instituţii de învăţământ superior din România vor sa crească taxele de şcolarizare pentru a acoperi creşterile salariale, menţionând că unele au concretizat aceste intenţii.
"Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) se arată extrem de îngrijorată de intenţia anumitor instituţii de învăţământ superior de stat din România de a creşte taxele de şcolarizare. Un număr mic dintre acestea chiar au concretizat aceste intenţii, fapt ce va fi suportat de studenţii acestora la începutul primului semestru din viitorul an universitar. Începând cu 1 martie 2018, salariul brut pentru angajaţii din domeniul educaţiei au crescut cu 20%, iar anumite universităţi consideră că sumele de bani necesare în urma creşterii trebuie acoperite din buzunarele studenţilor", potrivit ANOSR.
Referitor la creşterile salariale din învăţământ, studenţii spun că acestea nu au fost corelate cu indicatori de performanţă. "Practic, profesorilor li s-a dublat salariul fără a fi cerut nimic în plus din partea acestora".
Cu privire la acest subiect, și studenţii gălăţeni reprezentaţi de Liga Studenţilor din Galaţi ( LSG) atrag atenţia asupra taxelor nejustificate și imorale practicate de universităţile din România. Taxele la care fac referire studenţii gălăţeni sunt: taxa de cămine, taxa pentru susţinerea examenului de licenţă şi disertaţie, taxa de confirmare a locului, taxa pentru înscriere ş.a.
"Taxa pentru confirmarea locului este din punctul nostru de vedere o taxa abuzivă şi chiar nu are nici o motivare. Ar trebui ca aceste taxe să se întoarcă la noi, de exemplu să fie plătite anumite stagii de practică în anumite companii” a declarat unul dintre membrii ai Ligii Studenţilor din Galaţi, la finele anului trecut.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu