Studenţii se revoltă împotriva taxelor nejustificate practicate de universităţi

Marți, 10 Octombrie 2017 12:29
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de două decenii, Liga Studenţilor din Universitatea ”Dunărea de Jos” Galaţi susţine şi reprezintă interesele studenţilor atât în raport cu actorii din mediul academic local şi naţional, cât şi în raport cu structurile sindicale naţionale, mediul privat şi autorităţile locale sub aspect educaţional, social, economic şi cultural.
Liga Studenţilor din Universităţii ”Dunărea de Jos” a sărbătorit luni, 9 octombrie, 22 de ani de la reînfiinţare, într-un cadru inedit. Evenimentul a avut loc în Sala Consiliului de Administraţie, unde s-a discutat în prima parte despre investirea în funcţie a noului preşedinte şi a noului Birou Executiv al Ligii Studenţilor, iar în ce-a de a doua a avut loc o dezbatere pe tema ”Costurilor ascunse din universităţi”. În continuare, cu ocazia aniversării, Liga Studenţilor a petrecut aşa cum se cuvine la tradiţionalul concert al trupei ”Paraziţii”.
Noul Birou Executiv este format din Ana-Maria Bogdan- secretar general, George Răzvan Bălţatu-vicepreşedinte şi Ştefan Lupu-preşedinte.
În cadrul dezbaterii a fost abordat subiectul taxelor nejustificate practicate de universităţile din România, iar pe baza rezultatelor discuţiilor s-a pus fundamentul elaborării unui raport naţional, de către Alianţa Naţionala a Organizaţiilor Studenţeşti din România cu privire la taxele imorale sau nejustificate, practicate de universităţi.Taxele dezbătute de către studenţi au fost: taxa de cămine, taxa pentru susţinerea examenului de licenţă şi disertaţie, taxa de confirmare a locului, taxa pentru înscriere ş.a.
"Taxa pentru confirmarea locului este din punctul nostru de vedere o taxa abuzivă şi chiar nu are nici o motivare. Ar trebui ca aceste taxe să se întoarcă la noi, de exemplu să fie plătite anumite stagii de practică în anumite companii” a declarat unul dintre membrii.
La acest eveniment au participat reprezentanţi ai Universităţii şi ai Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi, colegii din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi din organizaţiile studenţeşti din ţară, precum şi membri seniori şi membri activi ai Ligii Studenţilor din Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu