Substanţe şi preparate periculoase deţinute ilegal, indisponibilizate de poliţiştii gălăţeni (VIDEO) Recomandat

Vineri, 21 Mai 2021 14:16
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură penală şi contravenţională, la regimul produselor de protecţie a plantelor şi protecţie a mediului, efectuând verificări la societăţile comerciale care utilizează, prestează servicii sau comercializează astfel de produse.
Au fost controlaţi 38 de operatori economici, dintre care 16 autorizaţi pentru comercializare şi 22 care utilizează produse de protecţie a plantelor fără certificat de înregistrare, fiind constatate 20 de infracţiuni.
Totodată, a fost indisponibilizată cantitatea de 1.579 de litri şi 25 kilograme de produse pentru protecţia plantelor, precum şi 45.000 kilograme de îngrăşăminte chimice, depozitate în condiţii improprii.
Astfel, o încălcare a legislaţiei în acest domeniu a fost constatată de poliţişti cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, din municipiul Galaţi, într-un spaţiu de depozitare fiind găsită cantitatea de 840 litri de amoniac tehnic, substanţă clasificată ”toxic”, deţinută fără drept şi având termenul de garanţie expirat din anul 2007.
Substanţele periculoase au fost indisponibilizate, iar administratorul societăţii este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de produse sau substanţe toxice şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri.
O altă faptă penală a fost constatată la puctul de lucru al unei societăţi comerciale, din comuna Smârdan, într-un spaţiu de depozitare fiind găsită cantitatea de 204 litri de produse pentru protecţia plantelor, cu termenul de valabilitate depăşit, faţă de care nu a fost luată măsura neutralizării.
Întreaga cantitate de substanţe periculoase a fost indisponibilizată, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri.

VEZI VIDEO mai jos! ↓

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu