Tânăr de 17 ani, mort după ce a căzut într-un canal de irigaţii la Vânători Recomandat

Miercuri, 01 Iulie 2020 12:44
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

ISU Galați a fost solicitat ieri, marţi, 30 iunie 2020, în jurul orei prânzului, să intervină pentru extragerea unui tânăr căzut într-un canal de irigaţii din localitatea Vânători. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detaşamentul Galaţi. Ajunşi la locul intervenţiei, aceştia au constatat că este vorba despre un minor în vârstă de 17 ani care ieşise la strâns cartofii împreună cu un vecin. Cât a rămas singur, a intrat în apa canalului crezând că este scăzută şi fără să ştie să înoate. La întoarcere, vecinul tânărului a găsit hainele lăsate pe mal şi a înţeles gravitatea situaţiei aşa încât a solicitat ajutorul prin 112. După o zi de căutări, pompierii au găsit astăzi, miercuri, 01 iulie 2020, trupul tânărului, pentru care nu se mai putea face nimic. Acesta a fost preluat de către Medicina Legală.

În sensul evitării producerii unor situaţii de urgenţă, ISU Galaţi recomandă cetăţenilor să respecte câteva reguli simple:
- frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
- respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
- evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile - nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
- nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
- nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
- nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
- să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă. Ei se vor scălda numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature.

În cazul în care observaţi o persoană care se află în pericol de înec, încercaţi să o salvaţi, fără a vă pune viaţa în pericol. Totodată, această situaţie trebuie anunţată de îndată la numărul de urgenţă 112, mai precizează ISU Galați.

Sursa foto: ISU Galați

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu