Ţigara fumată în loc nepermis i-a costat pe gălăţeni zeci de mii de lei

 
Joi, 28 Decembrie 2017 13:59
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Locală Galaţi a aplicat, de la începutul anului 2017, prevederile legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, zilnic, atunci când oamenii legii au constatat încălcări ale actului normativ. Poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au aplicat, în baza legii, un număr de 475 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 83.600 lei. Cele mai multe dintre sancţiunile contravenţionale au fost date unor persoane care fumau în locaţii, precum: spaţii de joacă pentru copii, unităţi de învăţământ, staţii de autobuz, pieţe agroalimentare, autoturisme de serviciu, etc.
Astfel, pe parcursul anului 2017, poliţiştii de la ordine publică au acţionat în cadrul unui număr de zece Planuri de măsuri, în timp ce poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au derulat 11 acţiuni de control realizate pe două direcţii: vânzare ţigări la bucată şi fumat în spaţii închise. În cadrul acestor activităţi oamenii legii au depistat persoane care comercializau ţigări la bucată, chiar şi către minori, fiind depistate şi persoane care fumau în spatii închise. S-au aplicat sancţiuni contravenţionale şi/sau confiscat ţigaretele. Au fost verificaţi un număr de 12 operatori economici din mediul privat şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în sumă de 5.000, fiecare.
Încă din 2016, o dată cu apariţia acestei legi, Poliţia Locală Galaţi a desfăşurat o serie de acţiuni de informare cu caracter preventiv, la nivelul agenţilor economici, a unităţilor de învăţământ şi în zona locurilor de joacă pentru copii. Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii anti-fumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei. Persoanele juridice care încalcă legea, riscă sancţiuni, după cum urmează: 5.000 lei la prima abatere, amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere, iar săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei, plus sancţiunea complementară de închidere a unităţii. În 2016, la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au aplicat un număr de 150 de amenzi în sumă de 5.900 lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu