Tradiţie şi gust, în Campusul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi Recomandat

Sâmbătă, 21 Mai 2022 08:42
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de producători de produse alimentare din partea de Sud-Est a României, respectiv Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, precum şi din Grecia, Bulgaria şi Republica Moldova, producători mai mari sau mai mici, dar care au în comun faptul că respectă reţetele tradiţionale şi mâncarea „curată”, fără aditivi, şi-au dat întâlnire cu gălăţenii în Campusul Universităţii „Dunărea de Jos”, la un festival gastronomic.

Este vorba despre „Festivalul Internaţional pentru produse locale/tradiţionale din zona de SE a Mării Negre”. De la preparate din carne, brânzeturi, miere şi produse pe bază de miere, vin, panificaţie şi patiserie, îngheţată, zacuscă, nimic nu a lipsit, iar degustătorii nu s-au lăsat aşteptaţi.

Unii, mai în vârstă, ne-au spus că recunosc gustul tradiţional al multor produse, gust cum din păcate mai rar găsesc la produsele luate de pe rafturile magazinelor obişnuite. Din păcate, unul dintre partenerii proiectului, este vorba despre Ucraina, nu a putut participa. Proiectul a fost realizat de către Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu