Tragedia din a doua zi de Paşte: Un preot a depăşit pe linie continuă şi a luat trei vieţi

Marți, 10 Aprilie 2018 16:11
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ancheta preliminară a accidentului cumplit petrecut, ieri, 09 aprilie 2018, pe DN 25, la Independenţa, în care au fost implicate trei maşini, iar trei oameni au murit şi 7 au fost răniţi, relevă faptul că totul s-a întâmplat din cauza unei depăşiri neregulamentare făcută de şoferul unui Volkswagen Passat. Şoferul este preot, mai exact preotul Florin Şerbu din localitatea Independenţa. Omul îşi luase socrii de la gară, care veneau de la Adjud, şi, alături de soţie şi fetiţă, venea spre Independenţa. Poliţiştii au stabilit clar dinamica accidentului. ”În urma accidentului petrecut, ieri, pe DN 25, în judeţul Galaţi, au rezultat trei persoane decedate şi 7 rănite. Accidentul s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare efectuate de către conducătorul unui autovehicul marca Volkswagen Passat care a intrat frontal într-un autoturism marca Volkswagen Golf. Anterior coliziunii frontale, a mai fost lovit un autoturism marca Audi. În urma analizelor de laborator a rezultat că nici unul dintre şoferii implicaţi nu au consumat băuturi alcoolice”, a precizat cms. şef Bogdan Carp, Seful Serviciului Poliţie Rutieră Galaţi.
Şapte dintre răniţi, preotul, soţia şi fiica, şoferul de pe Golf (instructor auto), soţia şi copiii sunt în spital. Cei trei decedaţi sunt socrii preotului şi un bătrân din Golf, tatăl instructorului auto. ”Un accident deosebit de grav. La locul accidentului s-au găsit doi decedaţi, iar restul victimelor au fost transportate spre spital. Unul în stare foarte gravă. În timpul transportului a făcut un stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare s-au continuat în camera de stabilizare, fără succes. Restul răniţilor sunt internaţi, trei în secţia de Chirurgie Toracică, unul în Chirurgie Generală, sub observaţie, iar o pacientă este în Ortopedie. În Pediatrie au mai rămas doi copii. Toţi cei aflaţi în Spitalul de Urgenţă sunt stabili, viaţa nu le este pusă în pericol. Cel mai grav dintre cei rămaşi este cel din Chirurgie, dar dacă nu s-a intervenit până acum chirurgical, înseamnă că e bine”, a precizat dr. Lidia Şandru, Spitalul de Urgenţă Galaţi.
În mica comunitate unde slujeşte preotul, toţi sătenii sunt şocaţi. Spun că era un preot bun, unii nici nu vor să creadă că el este vinovat de producerea accidentului, deşi alţii spun că probabil s-a grabit. ”S-a grabit, s-a grabit, linie continuă, cine stie. Doamne fereşte”, spun unii. Alţii nici nu concep că preotul e de vină şi cred că şoferiţa de pe Audi, care a frânat şi a ieşit parţial cu maşina în décor, ar fi de vină. Asta deşi poliţiştii au cu totul altă variantă. ”Ieri, am oprit exact in dreptul accidentului, acolo era o fată care spunea ca o altă fată dintr-un Audi s-a pierdut şi Golful 5 din spate a vrut să evite accidentul şi s-a băgat pe contrasens. De pe contrasens venea parintele“, susţine Petrişor Mihalache, martor al accidentului, de loc din Independenţa.
S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Preot Accident

Sursa foto: Facebook Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi

Citește și Tragedie pe DN 25. Trei persoane decedate şi alte 7 rănite

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu