Transferat la Galaţi din Dâmboviţa pentru ca acolo nu mai sunt paturi ATI COVID 19 Recomandat

Sâmbătă, 04 Iulie 2020 17:18
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rămaşi fără paturi pe ATI COVID, autorităţile din Târgovişte au cerut sprijin spitalelor din ţară. Astfel, un pacient, în vârstă de 71 de ani, de la spitalul din Târgovişte, a ajuns, cu un elicopter MAI, la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Alţi doi pacienţi urma să fie transferaţi la Medgidia, dar au murit înainte de transfer. ”Am tramsferat un pacient de 71 de ani cu COVID pozitiv, infecţie respiratorie acută. De la Târgovişte este pacientul. Ar fi trebuit să mai fie transferaţi alţi doi pacienţi dar au decedat”, a explicat dr. Adrian Dobrescu, Spitalul Floreasca.
Şi la Galaţi, odată ajuns acest nou pacient, au mai rămas doar 2 locuri în Terapia Covid. ”Este o situaţie îngrijorătoare, din punctul nostru de vedere, pentru că avem deja 170 de paturi ocupate în spitalele din Galaţi. La ATI, din cele cinci paturi amenajate în secţie pentru ATI Covid, avem ocupate două cu pacienţi din judeţul Galaţi. În această seară are loc un transfer cu un pacient din judeţul Dâmboviţa cu un elicopter, practic vom mai avea doar două paturi disponibile, în condiţiile în care numărul îmbolnăvirilor în Galaţi este  în creştere. Transferul este o decizie luată la nivel central, este o dovadă de responsabilitate şi de solidaritate din partea judeţului nostru, am dovedit încă o dată că suntem solidari, că suntem români şi că, în momentele grele, ne ajutăm unii pe alţii. Dâmboviţa nu mai are locuri în ATI, mai sunt şi alte judeţe  în care nu mai au medici pe ATI. Atunci, noi având această situaţie şi medicii de la Galaţi au reuşit să gestioneze situaţia şi să nu ajungem cu mai multe cazuri grave în ATI, atunci s-a luat decizia la nivel central să aducă pacienţi şi la Galaţi. Luăm în calcul extinderea zonei ATI Covid. Vom avea luni  o discuţie cu conducerea Spitalului Judeţean tocmai pentru a reveni la un număr mai mare de paturi în ATI Covid, pentru că, aşa cum ştiţi, Spitalul de Boli Infecţioase nici până la această dată nu are o secţie ATI”, a precizat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Cum deja în Galaţi numarul cazurilor COVID 19 ajunge aproape de 1.000 si vineri au mai decedat alţi doi pacienţi, autorităţile ne îndeamnă să fim responsabili. ”Dacă nu vom face un efort comun, de responsabilitate, să conştientizăm cu toţii că pericolul nu a trecut şi este lângă noi, şi că avem o rată mare de infectare, şi că avem din ce în ce mai multe cazuri, vom avea dificultăţi. Dacă vom înţelege cu toţii că va trebui să respectăm regulile şi să păstrăm acea distanţare socială şi să abordăm din nou acel comportament responsabil  pe care  l-am avut în timpul stării de urgenţă, atunci  vom aveam o şansă. Asta dacă ne vom aduce aminte cum a fost când am făcut împreună acel efort, un efort la care au contribuit cetăţenii, au contribuit autorităţile, agenţii economici. Acel efort, din păcate, se duce în van şi nu vom reuşi să controlăm situaţia”, a mai spus prefectul Avrămescu.
Cel mai probabil se va decide extinderea Terapiei Covid , redusă ca număr de paturi după iniţiala reducere a numărului de cazuri, deoarece numărul noilor cazuri grave este în creştere.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu