Trecere de pietoni inteligentă pe Faleza Superioară a Dunării (FOTO) Recomandat

Marți, 03 Decembrie 2019 20:20
Publicat în Eveniment

Pe Faleza Superioară a Dunării atrag atenţia, de câteva zile, câteva rânduri de markeri luminoşi intermitenţi care încadrează, pe o parte, şi trecerea de pietoni din zona Parcului Viva. Este vorba despre prima trecere de pietoni inteligentă din municipiul Galaţi care este complet funcţională, începând de astăzi (n.r. - marți, 03 decembrie 2019).

„Pentru siguranţa pietonilor care se angajează în traversarea străzii, trecerea dispune de un sistem modern ce permite, pe baza senzorilor de prezenţă, creşterea intensităţii luminii asigurate de doi stâlpi ce sunt prevăzuţi cu două corpuri de iluminat. În plus, de-a lungul trecerii de pietoni, în asfalt, au fost amplasaţi markeri luminoşi intermitenţi cu leduri. Este vorba despre un proiect pilot pentru municipiul Galaţi, întreaga instalaţie fiind oferită cu titlu gratuit de către compania Flash Lighting Services SA“, se arată într-o informare a Primăriei municipiului Galaţi.

Municipalitatea are în vedere pe viitor ca astfel de treceri de pietoni inteligente să fie funcţionale şi în alte zone ale oraşului, pentru creşterea siguranţei în trafic a pietonilor şi atenţionarea din timp a şoferilor cu privire la prezenţa acestora.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu