Trei asociaţii de proprietari din Galaţi au luat, în premieră, în administrare spaţii verzi Recomandat

Luni, 11 Martie 2019 15:46
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei asociaţii de proprietari au intrat, până în prezent, în programul demarat de municipalitate prin care cetăţenilor li se oferă posibilitatea să amenajeze şi să întreţină spaţii verzi din oraş, informează Primăria municipiului Galaţi. Este vorba despre Asociaţiile de Proprietari nr. 302 şi nr. 315 din cartierul Micro 16 şi despre Asociaţia de Proprietari nr. 376 din cartierul Micro 17. Asociaţia nr. 302 a solicitat încheierea unei convenţii cu municipalitatea pentru amenajarea şi întreţinerea unei suprafeţe de 5.605 de metri pătraţi, solicitând totodată gard viu şi gazon, iar Asociaţia nr. 315 doreşte întreţinerea unei suprafeţe de 2.327 de metri pătraţi şi a cerut ca municipalitatea să o sprijine cu punerea la dispoziţie de gard bordurat şi gard viu. Asociaţia nr. 376 a solicitat să se ocupe de întreţinerea unei suprafeţe de 5.228 de metri pătraţi, având nevoie de gard bordurat şi gard viu.
"Mă bucură faptul că asociaţiile de proprietari au răspuns pozitiv demersului nostru, care are o importantă componentă civică. Între Primărie şi cetăţeni trebuie să existe parteneriat, dialog şi deschidere pentru evoluţia proiectelor comunităţii. Le oferim gălăţenilor posibilitatea de a contribui activ la amenajarea şi înfrumuseţarea spaţiilor verzi din oraş: parcuri, grădini sau scuaruri. Iniţiativa noastră este bine primită atât de cetăţeni, cât şi de persoane juridice, care şi-au manifestat interesul de a încheia astfel de parteneriate cu Primăria. Aşteptăm cât mai multe asociaţii de proprietari, ONG-uri şi companii să se implice, alături de noi, pentru înfrumuseţarea oraşului", spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
Reamintim că în luna ianuarie 2019, Consiliul Local Galaţi a aprobat programul de conservare şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi din municipiu, prin implicarea persoanelor fizice şi juridice, a asociaţiilor de proprietari, ONG-urilor şi instituţiilor publice. Astfel, cei interesaţi au posibilitatea să se implice în mod activ pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul Galaţi, oferite de Primărie cu titlu gratuit (Citeşte AICI).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu