Trei opere se "bat" pentru a trona în Piaţeta Florilor de Tei din Galaţi (FOTO) Recomandat

Vineri, 05 Martie 2021 12:35
Publicat în Eveniment

Primăria muncipiului Galaţi a lansat vineri, 05 februarie 2021, pe pagina de Facebook, o consultare publică privind amplasarea unei opere de artă în Piaţeta Florilor de Tei, de lângă Policlinica cu Plată, de pe strada Domnească.

„Gălăţenii sunt invitaţi să aleagă una dintre cele trei lucrări prezentate în cadrul sondajului, fiind vorba despre operele «Înaripat» avându-l ca autor pe George Sorin Purcaru, «Rugă» pe Ovidiu Nicolae Popa şi «Transfigurare» pe Laurenţiu Mogoşanu - vezi galeria de imagini de mai jos ↓. Sunt artişti recunoscuţi, apreciaţi şi premiaţi, cu numeroase expoziţii, atât în ţară, cât şi peste hotare. Lucrările au fost realizate în cadrul Taberei de sculptură în metal, ediţia a VII-a, Galaţi, 08 iulie - 30 octombrie 2016. Cele trei opere de artă au fost selectate dintr-un număr de opt donate de către Fundaţia Culturală «Nicolae Mantu». Astfel, se are în vedere ca şi celelalte opere de artă să fie amplasate pe viitor în alte locuri din oraş“, precizează municipalitatea.

Sondajul va rămâne deschis până pe 15 martie, la ora 12.00, iar opera de artă care va avea cele mai multe like-uri va fi amplasată în centrul Pieţei Florilor de Tei. Reamintim că o lucrare de artă a fost amplasată deja în sensul giratoriu de la intarea în oraş dinspre Tecuci, tot în urma unei consultări publice, când gălăţenii au ales lucrarea „Simbol“, subiect despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Gălăţenii au decis: Opera de artă „Simbol“ va fi amplasată la intrarea în oraş dinspre Tecuci“.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu