Trimis în judecată pentru că cerea şpagă pentru obținerea de permise auto

 
Joi, 01 Februarie 2018 20:26
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a numitului B.G.D., persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.  

În fapt,  inculpatul B.G.D. a solicitat şi a primit de la martorul denunţător R.N. mai multe sume de bani, lăsându-l să creadă că are influenţa şi va interveni pe lângă funcţionari din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi în scopul obţinerii unei programări preferenţiale, la o dată favorabilă, în vederea susţinerii examenului auto pentru categoriile ”C” şi ”E” şi facilitării obţinerii permisului de conducere.

Astfel, în luna septembrie 2016, inculpatul a solicitat şi a primit de la denunţător suma de 100 de lei în vederea obţinerii unei programări la o dată favorabilă. Ulterior, la data de 22.02.2017, a mai solicitat şi a primit de la aceeaşi persoană suma de 250 euro în vederea facilitării obţinerii permisului de conducere. Din această sumă, a reţinut 50 de euro pentru a obţine o programare a examenului auto la o data convenabilă, restituind diferenţa de 200 de euro. Totodată, la data de 12.04.2017, inculpatul a solicitat şi a  primit de la martorul denunţător încă 250 euro pentru a interveni pe lângă un funcţionar public din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Galaţi, cu care martorul urma să susţină examenul auto, în vederea facilitării promovării probei practice. Pe timpul cercetărilor faţă de inculpatul B.G.D. s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu