Un altfel de Târg de Toamnă îi aşteaptă pe gălăţeni, în acest an, în Piaţa Centrală Recomandat

Luni, 24 Septembrie 2018 16:35
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ediţia din acest an a "Târgului de Toamnă" din Galaţi, ajuns la a XVII-a manifestare, se anunţă una mai "specială", potrivit declaraţiilor directorului S.C. Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Viorica Sandu. În primul rând, perioada de desfăşurare va fi în weekendul următor, 28 - 30 septembrie, care coincide exact cu perioada când a fost lansat primul târg de toamnă în această formulă. O notă aparte au dat-o organizatorii şi prin afişul de prezentare al evenimentului, unde apare stilizată imaginea artistică a unei ţărăncuţe din Galaţi exact în vârsta de 17 ani, la fel ca şi vechimea acestui târg agroalimentar.
Mai mult, atenţi şi la noua generaţie, dar mai ales la dorinţa crescută de a comunica şi a socializa a oamenilor care vin la piaţă, pe fondul uşurinţei de a folosi noile tehnologii, organizatorii au în vedere şi rolul crescut al acestei serii de evenimente unde participă, de regulă, întreaga familie şi comunitatea pe ansamblu. Astfel, la această ediţie organizatorii au anunţat lansarea ineditului proiect de socializare media #merglapiatadingalati. Toţi cei care vor veni în zilele dedicate evenimentului pot sa îşi facă o poză într-o piaţă locală, cu produsele cumpărate sau doar vizionate, cu producători, tarabe sau standuri şi magazine din piaţă şi pot posta online cu hashtagul amintit. Pentru cei care vor să se fotografieze cu familia sau cu prietenii într-un cadru dedicat, vor avea un punct amenajat unde pot să imortalizeze momentul şi să posteze fotografia online.

Produsele vor fi vândute, anul acesta, la preţ de producător

Nu mai puţin de 300 de standuri şi puncte de vânzare ale comercianţilor şi fermierilor din judeţul Galaţi sunt amenajate pentru a primi publicul şi în acest an la "Târgul de Toamnă". O sută dintre acestea vor fi deservite de producătorii locali. Programul în piaţă va începe de la ora 09.00 şi va dura pâna când şi ultimul comerciant îşi va închide standul. Organizatorii târgului au luat o măsură benefică în acest an şi au anunţat că nu vor încasa taxele obişnuite de la comercianţi şi producători, în ideea în care preţul produselor oferite spre vânzare va fi mult mai mic. Nu vor lipsi produsele lactate de calitate, patiserie sau peştele şi produsele apicole. Dar nici fructele şi nenumăratele soiuri legumicole. Vor fi prezenţi şi producătorii viticoli cu produsele etichetate DOC (n.r. - Denumire de Origine Controlată). Piaţa va fi bogată şi în produse şi preparate din carne şi nu va lipsi, cu siguranţă, carnea de porc, în condiţiile în care Direcţia Sanitar-Veterinară şi-a dat acordul expres. De altfel, organizatorii târgului au anunţat un extraordinar show culinar susţinut în hala de legume-fructe de celebrul master chef Antonio Pasarelli, pentru încurajarea populaţiei să se hranească sănătos, cu produse naturale şi, chiar, din producţie autohtonă. Într-o altă locaţie, în apropierea scenei de spectacole, un artist meşteşugar din Republica Moldova va prepara şi va oferi bucate tradiţionale de patiserie preparate în gospodăriile de peste Prut.
Nelipsit de interes pentru cei prezenţi în Piaţa Centrală, la "Târgul de Toamnă", va fi spectacolul de muzică şi culoare oferit zi de zi, pe scena amenajată în spaţiul obişnuit de ansamblurile şi rapsozii populari invitaţi, dintre care nu va lipsi Laura Lavric, Ansamblul folcloric Doina Covurluiului Galaţi şi Fanfara Centrului Cultural Dunărea de Jos sau grupul folcloric de copii ai Şcolii Gimnaziale nr. 30 care va deschide seria evenimentelor pregătite în cadrul târgului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu