Un copac a fructificat după 24 de ani de la plantare la Grădina Botanică de la Galaţi

Joi, 14 Noiembrie 2019 10:47
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc, joi, 14 noiembrie 2019, cu începere de la ora 12.00,  vernisajul celei de a XIV-a ediţii a expoziţiei temporare „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”, manifestare coordonată de Secţia Grădina Botanică a instituţiei muzeale gălăţene. La acestă ediţie vor fi prezentate eşantioane de fructe şi seminţe de la un număr de aproximativ 200 de taxoni, conservaţi ex-situ în patrimoniul Grădinii Botanice, reprezentând arbori, arbuşti sau plante ierboase, precum şi soiuri din colecţia de Cucurbitaceae. 

Planta “vedetă” a expoziţiei va fi Gymnocladus dioicus, originară din sudul Americii de Nord, ce a fructificat pentru prima dată în Gradina Botanica Galaţi, după 24 ani de la plantare. Denumită popular cafeaua din Kentucky, această specie stârneşte interesul prin fructele sale (păstăi plate), dar şi prin portul şi scoarţa exfoliată în plăci longitudinale şi, nu în ultimul rând, prin utilitatea sau toxicitatea seminţelor.

Tot în cadrul expoziţiei, publicul va putea participa la o conferinţă ştiinţifică în Sala Auditorium, începând cu ora 12.30, susţinută de prof. habilitat dr. chimist Rodica Dinică, de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu a Universitatii „Dunărea de Jos” Galaţi şi dr. farmacist Ion Bobaru, de la Farmacia „Faltis” din Brăila, parteneri ai acestei ediţii de la „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”.  Tema conferinţei va fi „Produse vegetale cu utilizari farmaceutice obţinute din flora spontană şi cultivată a României”.

Expoziţia „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”, de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va fi deschisă pentru vizitare în perioada 14 noiembrie – 1 decembrie 2019 (program 09.00 – 17.00). 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu