Un nou deces şi alte 4 cazuri de COVID-19, în căminul de bătrâni „Sf. Ilie“ Recomandat

Marți, 14 Aprilie 2020 15:10
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, la căminul de bătrâni „Sf. Ilie“ din Galaţi au mai fost confirmate patru noi cazuri de COVID-19 din cei 60 de bătrâni rămaşi în centru. Doi dintre bătrânii confirmaţi erau cu suspiciune, iar ceilalţi doi au fost duşi la Spitalul Judeţean pentru alte probleme, au fost testaţi şi au ieşit pozitivi.

Totodată, s-a înregistrat un nou deces la cămin, este vorba despre un bărbat, în vârstă de 78 ani, din judeţul Galati. „Bărbatul a fost internat în Spitalul Judeţean, în data de 13 aprilie 2020, cu următoarea simptomatologie: stare letargică, cianoza, saturaţie de oxigen scăzută, fiind necesară intubarea. Pacientul a fost internat în azilul de bătrâni unde evoluează un focar de SARS-COV-2. Prima probă a fost recoltată în data de 05 aprilie 2020, fiind negativă, urmând ca în data de 13 aprilie 2020 să fie recoltat un alt doilea exudat. Rezultat pozitiv a fost primit în data de 13 aprilie 2020, iar decesul s-a produs în aceeaşi dată. Comorbidităţi: sechele AVC, demenţă“, potrivit DSP Galaţi.

Astfel, numărul persoanelor decedate din căminul „Sf. Ilie“ din cauza COVID-19 se ridică la 8, cu tot cu soțul directoarei. La acest cămin a mai fost confirmat pozitiv încă un angajat, în total sunt 6 infectaţi, doi bătrâni şi patru angajaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu