Un nou focar de pestă porcină şi-a făcut apariţia în judeţul Galaţi Recomandat

Vineri, 31 Ianuarie 2020 11:58
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectura Judeţului Galaţi a anunţat, astăzi, vineri, 31 ianuarie 2020, că un nou focar de pestă porcină africană şi-a făcut apariţia în judeţ. De data aceasta, prezenţa virusului a fost confirmată într-o gospodărie, cu 2 porci, situată în marginea nordică a localităţii Bălăşeşti. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în această dimineaţă şi a aprobat Planul de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană.

Conform procedurilor, tot în cadrul aceleiaşi şedinţe s-au mai aprobat decizia de distrugere a carcaselor şi cadavrelor de suine prin metode alternative de îngropare, decizia de plasare sub supraveghere în suspiciunea de pestă porcină africană şi de informare a proprietarului/fermierului cu privire la focare şi măsuri şi decizia de informare a cetăţenilor cu privire la focare şi măsuri.

Reamintim că pesta porcină africană este o boala virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu