Unde vor ajunge elevii rămaşi fără locuri la liceu Recomandat

Miercuri, 15 Iulie 2020 15:38
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum să împarţi 217 elevi nerepartizaţi pe 62 de locuri rămase neocupate la liceele din Tecuci, Cudalbi, Bereşti şi Corod, aceasta este dilema sesiunii de admitere la liceu, din anul de graţie 2020. Anul acesta s-a înregistrat un număr record de candidaţi nerepartizaţi la admiterea la liceu, cauzele fiind multiple.

În primul rând este vorba despre faptul că unii elevi au completat prea puţine opţiuni. Însă principala cauză pentru care s-a ajuns în această situaţie se datorează faptului că generaţia actuală de absolvenţi de clasa a VIII-a a fost cea mai numeroasă din istoria ultimilor 7 ani. Chiar şi în aceste condiţii, Ministerul Educaţie a aprobat pentru acest an aceeaşi cifră de şcolarizare pentru clasa a IX-a de liceu ca anul trecut, în condiţiile în care generaţia actuală de elevi este mult mai numeroasă ca cea de anul trecut.

Ce se întâmplă cu elevii nerepartizaţi

În judeţul Galaţi, sunt 217 candidaţi nerepartizaţi după prima etapă şi au mai rămas doar 62 locuri libere la liceele din Tecuci, Cudalbi, Bereşti şi Corod. Etapa a doua de admitere la liceu începe pe 22 iulie, cu publicarea listei cu locurile rămase libere, dar la un calcul simplu se poate vorbi despre o concurenţă teoretică care este de 3,5 candidaţi pe un loc.

Potrivit declaraţiilor oficialilor din Educaţie, şansa acestor copii, unii dintre ei cu medie de admitere peste 8,00, este să ajungă sub o formă sau alta la profesională şi aici există o variantă mai frumos ”îmbrăcată” prin care o serie de clase de profesională vor fi transformate în clase de liceu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu