Unic în România: Aparat pentru depistarea cancerului de piele la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi (FOTO) Recomandat

Luni, 21 Septembrie 2020 17:58
Publicat în Eveniment

Galaţiul are singurul aparat din ţară de microscopie confocală in vivo, un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele. Aparatul medical a fost achiziţionat de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de 1.329.999 de lei, fonduri din bugetul propriu al CJ Galaţi.

„Dezvoltăm la Spitalul de Boli Infecţioase un centru de excelenţă pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului de piele. Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi este singura unitate medicală din România care are un aparat atât de performant de microscopie confocală. În Europa sunt doar cinci astfel de echipamente medicale. Dispozitivul analizează în profunzime pielea pentru depistarea cancerului, realizează biopsii virtuale, non-invazive, ceea ce scuteşte pacienţii de o incizie chirurgicală, stabileşte un diagnostic precis în cazul bolilor de piele autoimune sau inflamatorii şi permite monitorizarea eficienţei medicamentelor la nivel pielii. Şi nu e singurul aparat de ultimă generaţie pentru diagnosticarea cancerului pe care îl aducem la Galaţi. În premieră pentru România, am demarat procedurile de achiziţionare şi a unui sistem de tomografie optică coerentă“, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase a ajuns şi un dermoscan total body, pentru monitorizarea afecţiunilor dermatologice, şi urmează să fie achiziţionat şi un dermatoscop wireless cu bază de date. Valoarea acestor două echipamente este de 355.000 de lei.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu