Unităţile de învăţământ din judeţ controlate de prefect Recomandat

Joi, 04 Iunie 2020 16:06
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prefectul judeţului şi inspectorul şcolar general au mers în judeţ pentru a vedea dacă în liceele şi şcolile unde acum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a fac pregătire pentru examenele naţionale au asigurate cadre medicale măşti, dezinfectant şi dacă se respectă distanţa socială.

„În judeţ, încă de săptămâna trecută, am finalizat pregătirile pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor din această perioadă. Am avut câteva întâlniri la Prefectură cu Inspectoratul Şcolar şi cu Direcţia de Sănătate Publică pentru a ne asigura că avem asistenţă medicală în toate şcolile şi că vor fi dotate cu materiale sanitare, cu dezinfectanţi şi materiale de protecţie pentru toate cadrele didactice şi pentru toţi elevi. Sâmbătă a venit un prim transport de măşti de protecţie din partea Ministerul Educaţiei, urmând că restul să vină în perioada următoare. Am reuşit, cu ajutorul autorităţilor locale, să asigurăm asistenţă medicale pe toată perioada atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice. În această perioadă, toate unităţile şcolare din judeţul Galaţi sunt verificate de către două echipe ce au fost constituite prin ordin al prefectului pentru a ne asigura că nu sunt probleme. La întâlnirile pe care le-am avut cu Inspectoratul Şcolar şi cu Direcţia de Sănătate Publică au participat şi reprezentanţii asociaţiei medicilor de familiei şi sunt localităţi unde aceştia asigură, cu titlu gratuit, asistenţa medicală, prin asistenţii medicali de la cabinete sau, în alte locuri, autoritatea locală a încheiat contracte de prestări servicii cu aceşti medici de familie pentru a realiza triajul epidemiologic”, a precizat prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Numai în Pechea, comună unde, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 10 cazuri de infectare cu COVID-19, erau condiţii asigurate, dar elevi nu prea erau. La Şcoala Generală „Alexandru Moruzi“ din comună, unde 33 de elevi de clasa a VIII-a ar fi putut face pregătire cu profesorii, sălile erau goale. Directorul instituţiei, Mariana Păun, ne-a spus că s-a convenit ca pregătirea să se facă online deoarece părinţilor le este teamă să îşi trimită copiii la şcoală. la Liceul Tehnologic „Costache Conache“ din Pechea, dimineaţă erau 14-15 elevi, din 80. „Astăzi au venit puţini, în jur de 14 -15 copii din 80, iar ieri am avut o prezenţă de 70-80 la sută. De la zi la zi sunt mai puţini în clase şi în schimb se preferă online“, spunea Mona Armencea, directoarea instituţiei. Într-o clasă, câţiva elevi au venit totuşi la pregătire, nu doar online. „Cred că nu vin mai mulţi elevi în clase şi facem online din cauza situaţiei actuale, cu toate problemele care sunt au considerat probabil că e mai sigur să lucreze de acasă”, spunea Mihaela Dima, profesor la liceul din Pechea. Cam asta e şi părerea elevilor care totuşi vin în clase.

Situaţia e cam la fel la nivel de judeţ. „Din păcate, elevii nu prea vin şi chiar s-au înscris puţini. Colegii mei, care au raportat situaţia încă de săptămâna trecută, au raportat un procent de aproximativ 60 la sută la gimnaziu şi de 53 la sută la clasele a XII-a şi a XIII-a. După cum aţi văzut chiar şi din acest procent mic au început să absenteze în aceste zile, au fost mai mulţi la început. Avem situaţia raportată de directorii de şcoli cu privire la faptul că sunt colegi de-ai noştri cu anumite probleme medicale sau locuiesc cu anumite persoane care au probleme medicale şi din, evident, din temere şi dorinţa de a nu ajunge în alte situaţii au preferat activitatea online cu elevii. Nu pot spune că avem situaţii în care profesorul a impus activitatea online, adică a obligat elevii să rămână acasă, cred că sunt partajate aceste cauze şi din partea părinţilor şi elevilor şi din partea unor cadre didactice care, justificat, au avut temeri de a veni la şcoală“, a declarat inspectorul şcolar general, Mioara Enache, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

Totuşi se continuă verificările şi se fac pregătiri pentru examenele naţionale deoarece acolo nu mai există varianta online.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu