Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi, acuzată că nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 Recomandat

Luni, 15 Martie 2021 14:34
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O sesizare primită pe email-ul redacţiei Monitorul de Galaţi, al cărei autor ne-a solicitat să-i păstrăm anonimatul, aduce acuzaţii grave, în contextul pandemiei de coronavirus, factorilor de răspundere din Universitatea "Dunărea de Jos". Cititorul nostru reclamă faptul că la cantina Universităţii din Campusul Studenţesc Galaţi, numărul angajatelor care s-au infectat cu noul coronavirus a crescut datorită faptului că nu s-au luat măsurile de prevenire impuse de lege.

"Bună ziua, aş dori să fac o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase. În data de 04 martie 2021, a fost declarată pozitiv o angajată a cantinei din Campusul Studenţesc Galaţi. În urma depistării nu s-a luat nicio măsură legată de prevenirea îmbolnăvirii restului de angajaţi. Au fost testate, în primă fază, pe data de 08.03.2021, iar în urma acestei testări alte 2 colege ale primei persoane îmbolnăvite au ieșit pozitiv. După alte 3 zile, respectiv în data de 11.03.2021, au fost din nou supuse unui test COVID, iar în urma acestuia, o a 4-a femeie a fost testată pozitiv. Cineva din cadrul Universităţii, cu o funcţie importantă, ameninţă angajatele cu pierderea locului de muncă dacă se va afla ceva cu privire la evenimentele întâmplate şi astfel se dorește muşamalizarea posibilului focar. Angajatele stau cu frică pentru a nu îşi pierde locul de muncă, de aceea v-am contactat pentru a demara o anchetă epidemiologică la faţa locului cu luare de măsuri cuvenite persoanelor în cauză. Angajatele continuă să meargă la muncă pe baza celor de la conducere, care sunt inconştienţi de gravitatea faptelor, punând în pericol sănătatea lor şi a celor din jur, acestea neavând certitudinea că nu sunt infectate din cauză că nu s-a respectat protocolul", ne-a scris cititorul nostru.

La solicitarea noastră, biroul de presă al Universităţii "Dunărea de Jos", ne-a transmis următorul punct de vedere cu privire la sesizarea de mai sus:

"Universitatea «Dunărea de Jos» de Galaţi respectă toate procedurile legale în materie de prevenire şi combatere a riscurilor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2. Persoanele depistate au fost diagnosticate în sistem propriu de testare, cu personal de specialitate. Conform procedurilor legale, a fost informată Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi, sub îndrumarea acesteia, s-au aplicat măsurile specifice în cazul depistării unor persoane infectate cu SARS-CoV-2. Conducerea Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi asigură că sunt aplicate toate măsurile de siguranţă şi de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, fiind alături de salariaţii proprii depistaţi pozitiv".

Interesant este că Universitatea nu specifică ce măsuri de siguranţă s-au luat, adică nu a fost clarificat exact subiectul principal al sesizării. De altfel, nu este prima dată când Universitatea nu răspunde clar şi concis solicitărilor noastre, actuala conducere continuând astfel să dea dovadă de lipsă de transparenţă în comunicarea cu mass media.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu