Universul ştiinţei, descoperit în "Noaptea Cercetătorilor"

Vineri, 25 Septembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul universitar gălăţean face din Galaţi, în acest moment, unul dintre cele mai interesante oraşe europene, din punct de vedere ştiinţific, fiind inclus în reţeaua celor 300 de oraşe europene în care se desfăşoară simultan evenimentul international "Noaptea Cercetătorilor". Ediţia din acest an se desfăşoară vineri, are tema „Cercetători pentru umanitate” şi propune curioşilor de toate vârstele o fascinantă călătorie în lumea ştiinţei. Evenimentul oferă, deopotrivă, oamenilor de ştiinţă oportunitatea de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi specialiştii din spatele experimentelor.

Pentru Galaţi, organizatorii locali au pregătit trei locaţii de desfăşurare: Campusul Ştiinţei, Corpul A şi Corpul Q. Vizitatorii interesaţi sunt invitaţi să descopere, între orele 17.00 şi 22.00, cele trei zone de activităţi interactive, uşor de înţeles pentru publicul de toate vârstele: în zona tehnică se vor întâlni cu cercetători din domeniile ştiinţelor exacte; în zona socio-umanistă vor fi prezenţi cercetători din domeniul istoriei, lingvisticii, artelor, iar în zona de sănătate se vor afla cercetători din domeniile tehnologiilor alimentare, nutriţiei, medicinei şi sportului.

Periplul serii poate începe cu o călătorie în lumea acvatică (în Corp Q). Apoi, vizitatorii vor putea înţelege mai bine legătura între mişcare, sănătate şi performanţă umană intrând în corpul A, la pavilionul Kinetoterapie, până la ora 21.00. Vor putea  urmări demonstraţiile educative şi distractive cu roboţi construiţi cu kitul Lego Mindstorms sau vor experimenta magia chimiei din jurul nostru, îşi vor putea dezvolta abilităţile de marketing digital printr-o abordare de tip learning-by-doing, vor putea fi chirurgi pentru o noapte, vor descoperi misterele vocii, vor afla dacă microorganismele sunt inamicii sau amicii consumatorului, vor abordă un subiect de actualitate, migraţia - problema a identităţii şi securităţii europene, vor descoperi teatrul ca metoda dinamica de învăţare şi aprofundare a limbilor străine - toate acestea şi multe altele în Campusul Ştiinţei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu