UPDATE: Elevul de 14 ani, atacatorul de la școala din Movileni, cercetat pentru tentativă la omor Recomandat

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 18:57
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Toată suflarea comunei este șocată de întâmplare, chiar și mama atacatorului, elevul de 14 ani, din clasa a VIII-a (foto deschidere), care, înarmat cu un cuțit, a înjunghiat, în pauză, un elev de 13 ani, de la clasa a VII-a.

Așadar, până și mama atacatorului este șocată și nu poate explica de ce băiatul ei avea un briceag, deși era în școală. Băiatul în schimb dă vina pe victimă. Părinții acestuia spun că nu s-a dus astăzi la școală de frica comentariilor.

"Sunt și eu șocată, voi lua măsuri ca părinte, dar nu, nu mi se pare normal să se ducă cu briceagul la școală. Mi-a spus că nu el a început, că se mai certaseră. Acum nu l-am trimis la școală, sunt comentarii peste tot și nu s-a mai dus. Au venit polițiștii, vom vedea", a spus Violeta Pleșcan (foto deschidere), mama elevului de 14 ani.

IMG 20221102 WA0005

Directoarea școlii spune că nu are pază, deoarece această cheltuială nu era prinsă în buget și că nu are bani pentru așa ceva.

"Nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva. Se face anchetă, vine și comisie de la Inspectoratul Școlar, vom lua măsuri. Nu e normal să vii cu briceagul la școală, dar nu avem pază. Cred că de acum vom face noi controale, să vedem cum. Este un fapt regretabil. Și copilul care a lovit este un elev bun și este dintr-o familie fără probleme. Nu poate fi exmatriculat. Vom vedea după anchetă ce se va decide, scăderea notei la purtare și vom vedea. Cel care a fost lovit abia s-a mutat, a venit cu familia "din afară"", a spus Angela Apetrei, directoarea școlii din Movileni.

Elevul de 14 ai este acum acuzat de comiterea infracțiunii de tentativă la omor, deoarece s-a decis că rănile, prin localizare, puteau cauza moartea dacă nu erau superficiale.

Victima este internată în continuare în spital, este stabile, dar speriată și va avea nevoie și de consiliere psihologică.

Despre tragicul incident, Monitorul de Galați a relatat AICI!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu