UPDATE: Explozie în Micro 19. Declaraţii de la faţa locului. Ce spun autorităţile

Sâmbătă, 18 Martie 2017 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Explozie putermică, sâmbătă noaptea, în cartierul Micro 19. Din cauza unei acumulări de gaze provocată de o butelie care nu a fost etanşă, totul în jur a explodat. 19 apartamente de la etajele 3 şi 4 sunt grav afectate, iar alte cinci apartamente sunt distruse. S-au crăpat pereţii atât de rău că din trei garsoniere, de exemplu, a mai rămas doar una întreagă. ”A bubuit de am zis că dau ruşii cu bombe. Toate geamurile au sărit. A fost cumplit. Când ieşeam să văd ce e, am văzut fata aia tânără cum alerga cu fetiţa în braţe“, spunea o locatară încă traumatizată. Suflul a fost atât de puternic că au zburat uşile metalice tocmai în grădina blocului, geamurile s-au spart, iar câteva autoturisme parcate lângă bloc au fost şi ele deteriorate.
”A fost vorba despre o explozie cauzată de o acumulare de gaze la etajul patru al blocului. Au fost afectate toate cele 19 apartamente de pe palier, cinci dintre ele fiind distruse în totalitate. Avem trei victime, dintre care un copil de un an în stop cardiorespirator, transportate la spital. Din ultimele informaţii se pare că copilul a decedat. Este vorba şi despre un bărbat de 47 de ani, cu arsuri pe 20 % din suprafaţa corpului şi o altă persoană politraumatizată de o uşă aruncată de suflul exploziei. Blocul este evacuat în totalitate, aşteptăm ca experţii să facă o evaluare pentru a vedea dacă li se permite locatarilor să intre înăuntru. Explozia nu a fost urmată de incendiu”, a precizat  lt.col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi. Feţita, din păcate, a decedat. ”A fost adusă o fetiţă de un an şi jumătate  n stop cardiorespirator în urma unei explozii de butelie. S-a încercat resusucitarea pentru 60 de minute şi s-a declarat decesul. Copilul a fost adus de echipajul de poliţie”, a declarat dr. Silvia Constantin Dinescu. Două echipaje SMURD au preluat cei doi bărbaţi răniţi şi i-au dus la Spitalul de Urgenţă. Au mai fost şi alte persoane afectate, o bătrână şi doi copii, dar nu au necesitat spitalizarea. Primarul, prefectul , poliţişti, pompieri, jandarmi, dar şi alte autorităţi locale au venit la locul deflagraţiei. S-au luat şi măsuri pentru cei care nu mai pot locui în siguranţă în apartamentele lor.

Doar şase persoane au mers la adăpostul oferit de Primărie

”În urma exploziei de la o acumulare de gaze etajul patru este afectat foarte  tare, avem şi o victimă, un copil de un an şi jumătate a decedat, alte patru victime au fost transportate la spital, doi adulţi şi încă doi copi, un adult  este şi mai grav. Am dispus împreună cu ceilalţi colegi de la Disciplina în Construcţii şi de la ISU ca pentru această noapte să nu permitem accesul celor de la etajul trei şi patru în bloc. Aceştia vor fi cazaţi în această noapte la Centrul de Primiri Urgenţe al Primăriei Municipiului Galaţi. Avem totul pregătit, sunt 15 apartamente care au fost evacuate. Mâine dimineaţă vom avea un Comitet de Urgenţă. Structura de rezistenţă de la etajul patru este clar afectată. Vom vedea mâine ce măsuri se vor mai lua. Până la etajul trei se poata intra în apartamente, Disciplina în Construcţii a spus că este în ordine. Transurbul a pus la dispoziţie un autobuz să îi transportăm la Centrul de Primire Urgenţe. Inclusiv la etajul 1 este afectat  un pic, un apartament, de la apa folosită de pompieri”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, aflat la locul deflagraţiei. Urmează ca mâine, comisia ce va verifica blocul, să stabilească ce trebuie făcut în continuare. Doar şase persoane au mers la adăpostul oferit de Primărie, restul au preferat să doarmă la rude.

explo 1

explozie 36

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu