Val de accidente şi infracţiuni rutiere la Galaţi, în minivacanţa de Sf. Andrei şi 1 Decembrie Recomandat

Miercuri, 02 Decembrie 2020 12:43
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie, pe şoselele judeţului a avut loc un val de accidente, dar și de infracțiuni rutiere.

Astfel, polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci au identificat, pe 29 noiembrie, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Munteni, care, în noaptea de 28/29 noiembrie, ar fi condus un autoturism, în aceeaşi localitate şi, pierzând controlul direcţiei, ar fi părăsit partea carosabilă, distrugând un stâlp de electricitate, un podeţ din beton şi o porţiune din gardul unui consătean. În urma verificărilor făcute în bazele de date, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi distrugere.

În aceeaşi zi, în jurul orei 17.00, poliţiştii Postului de Poliţie Smârdan au depistat, la volanul unui autoturism care circula pe o stradă, din localitatea Mihail Kogălniceanu, un bărbat, de 27 de ani, despre care au constatat că nu posedă permis de conducere. Totodată, cu ocazia testării alcoolscopice, poliţiştii au constatat că bărbatul consumase alcool, valoarea înregistrată fiind de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni este cercetat şi un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Galaţi. Acesta a fost depistat de poliţişti, în trafic, la data de 30.11.2020, în jurul orei 01.00, în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea Brăilei, din municipiul Galaţi, cu ocazia verificărilor, stabilindu-se că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, tânărul se afla sub influenţa alcoolului, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Apoi, la data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 09.10, pe D.N. 24D, în afara localităţii Vârlezi, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea a trei persoane. În accident a fost implicat un autoturism, al cărui conducător auto, un tânăr, de 18 ani, din municipiul Galaţi, ar fi pierdut controlul direcţiei şi, părăsind partea carosabilă, ar fi acroşat, cu partea laterală, un copac ornamental de pe marginea drumului. Cele trei victime, trei tineri, de 18 ani, pasageri în autoturism, au fost transportaţi la spital, unde au rămas internaţi, pentru supraveghere. Poliţiştii efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Un alt accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton, s-a produs, în aceeaşi zi, în jurul orei 11.00. Victima, o femeie, de 71 de ani, ar fi fost acroşată de un autoturism, condus de un bărbat, de 78 de ani, în timp ce traversa strada Tecuci, din municipiul Galaţi. Femeia a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea. Şi în acest caz, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Mai apoi, în jurul orei 21.40, în municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. Cele două vehicule, conduse, primul de o tânără, de 19 ani, circulând pe strada 1 Decembrie 1918, şi cel de-al doilea, de un bărbat, de 26 de ani, deplasându-se dinspre strada Ion Petrovici, au intrat în coliziune, într-o intersecţie cu sens giratoriu, din municipiul Tecuci. În urma impactului, tânăra aflată la volan a suferit leziuni uşoare, fiind transportată la spital.În cauză, a fost întocmit dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Chiar pe 01 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier tecuci au oprit în trafic, pe strada 1 Decembrie, din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani. Întrucât, la controlul documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date, stabilind că acesta nu figurează ca fiind deţinătorul unui permis de conducere şi, totodată, că documentul prezentat ar fi fals. Bărbatul este cercetat, acum, pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În următoarea zi, la data de 02 noiembrie a.c., în jurul orei 02.30, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi au depistat, în trafic, la volanul unui autoturism care circula pe strada Oţelarilor, un bărbat aflat sub influenţa alcoolului. Conducătorul auto, în vârstă de 41 de ani, a prezentat la testarea alcoolscopică valoarea de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu