Vânau ilegal mistreţi cu laţuri

Luni, 11 Ianuarie 2016 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi de către Poliţia oraşului Tg. Bujor despre faptul că în pădurea Ursoaia, sat Fundeanu, comuna Drăguşeni, au fost identificate mai multe urme, existând bănuiala că în acel loc ar fi avut loc un act de braconaj.
„S-a constituit echipă operativă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciul Criminalistic, care, deplasându-se la faţa locului, au constatat că în dimineaţa zilei de 8 ianuarie, în jurul orei 08.30, lucrătorii Ocolului Silvic Griviţa şi poliţiştii din comuna Drăguşeni au identificat în zona unei hrănitori pentru animale sălbatice mai multe pete de sânge şi două urme ale unui atelaj hipo, ce duceau spre satul Fundeanu, concluzionând că în zona respectivă un animal sălbatic din specia mistreţ fusese prin în laţ şi ucis. În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit că în ziua de 7 ianuarie trei bărbaţi de 21, 25 şi 42 de ani din comuna Drăguşeni au mers în pădurea Ursoaia, unde au montat trei capcane tip laţ cu intenţia de a captura porci mistreţi. A doua zi, în jurul orei 04.30 - 05.00, cei trei bărbaţi s-au întors la locul unde montaseră laţurile şi au găsit capturat un porc mistreţ, pe care l-au ucis cu mai multe lovituri de topor, după care l-au transportat la domiciliul unuia din ei, unde a fost tranşat, urmând să-l împartă ulterior. Întreaga cantitate de carne, respectiv 101 kg, a fost recuperată şi predată lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Griviţa”, a precizat cms. Ştefan Gohoreanu, IPJ Galaţi.
Faţă de cei trei bărbaţi se fac cercetării pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj, aceştia fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor cu propunere de arestare preventivă, dar procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu